Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mindegy milyen processzort...

Mindegy milyen processzort veszek a gépembe?

Figyelt kérdés

gpu: NVIDIA GeForce GT 730 2gb

alaplap: gigabyte

cpu:Pentium(R) Dual-Core CPU E5300 2.60GHZ

2015. márc. 22. 09:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Abszolút nem mindegy. Az alaplapod tokozása határozza meg, hogy milyen tdp-jű (energiafelvétel) és milyen típusú processzort (socket) tudsz belerakni.
2015. márc. 22. 09:48
 2/9 anonim ***** válasza:

bocs, elírtam: alaplapod típusa a tdp-t, tokozás a proci típusát.

Egyébként meg az, hogy gigabyte, nem az alaplapod típusa, csak a gyártó fajtája.

2015. márc. 22. 09:49
 3/9 Tengor ***** válasza:

Persze, hogy mindegy, csak illúzió, hogy legalább 50-féle CPU-t lehet kapni, mindegyik teljesen ugyan olyan!

Gondolom neked is mindegy, hogy milyen folyadékot iszol: vizet, pálinkát v. benzint...

Az alaplap nem Gigabyte, csak annak a márkája, a Gigabyte is legalább 10-15-féle alaplapot gyárt, bár elismerem a CPU jelentősen szűkíti a kört 3-5-félére.

Miért szeretnél másik CPU-t?

2015. márc. 22. 09:51
 4/9 A kérdező kommentje:
mert márt egy kicsit régi és gondoltam fejlesztem egy kicsit a gépemet. [link] egy ilyet szeretnék venni. de a alaplapnak h milyen azt hol lehet megnézni?
2015. márc. 22. 10:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Most intel procid van, a kinézett cpu pedig athlon. Ez másik alaplapon is szükségessé tesz. Az inte lés az amd procik között nincs átjárás.

Az alaplapod típusa rá van írva az alaplapra, meg tudod nézni az eszközkezelőben, vagy le tudod hívni az info listát pl az Everest program segítségével.

2015. márc. 22. 12:55
 6/9 A kérdező kommentje:
az everst az alaplaon belül h "ismeretlen"
2015. márc. 22. 19:41
 7/9 anonim ***** válasza:
akkor kapd le a gépház oldalát, elő a zseblámpával és lesd meg a feliratot :) Elég nagy betűkkel felvésik általában a típust
2015. márc. 22. 20:31
 8/9 A kérdező kommentje:

gigabyte ga g31m es2c

Ezt találtam

2015. ápr. 10. 09:34
 9/9 Tengor ***** válasza:
[link] ott van miket támogat.
2015. ápr. 10. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!