Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghalt a vinyóm, letudom...

Meghalt a vinyóm, letudom menteni valahogy az adatokat?

Figyelt kérdés

Olyan problémám lett a vinyóval hogy bekapcsolom a gépet felpörög és utánna töltene mert világít a lámpa is, de nem csinál semmit majd egy kis idő után leáll a vinyó.

Ja és ez az egész azzal kezdődőtt hogy telepítettem majd egy 15 perc amikor még mindig települt a cucc akkor fogta magát és ugyan ez. Lámpa világít, halkan darál majd off. Reset után meg semmi.

2015. márc. 21. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbáld úgy indítani, hogy az adatkábelt lehúzod róla, csak tápot kapjon a lemez. Ha úgy is ezt csinálja, akkor nincs ötletem. De ha úgy jó, akkor próbáld megint visszadugni minden a kábelét, és egy live CD-ről bootolva próbálj ránézni. Azt is megteheted, hogy egy másik gépben próbálod ki, hátha az alaplapi vezérlővel van gond.
2015. márc. 21. 23:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Na ilyet se láttam még. Rákötöttem a vinyót a régi gépre és ha rákötöm a sata csatlakozot is akkor teljesem megöli a gépet annyira hogy a windows se tölt be a müködő vinyóról. Ha lehúzom a satat akkor mindem oké. Próbáltam hiren bootal a mini windowsal de ugyan ez. Szoval tuti h a vinyó a halott.

De igy akkor le se tudom menteni a cuccokat?!

2015. márc. 22. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Még mindig lehet alaplap gond. Másik gépben nem tudod kipróbálni?
2015. márc. 22. 16:23
 4/6 A kérdező kommentje:

De amit írtam azt már másik gépen próbáltam. Nem azon amibe volt alapból a vinyó.

Sorry ha egy kicsit szarul fogalmazok.

2015. márc. 23. 16:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Bocsi, lehet, hogy én nem figyeltem.

Akkor úgy néz ki, hogy tényleg a vinyó nyekkent meg. Azért kérdezz meg még hozzáértő ismerősöket, akik rá is tudnak nézni.

Nem lehetetlen kinyerni róla az infót, mert maga a lemez valószínűleg ép, csak át kell ültetni egy azonos típusú másik, esetleg szektorhibás meghajtó elektronikája mellé. De ezt a műtétet inkább csak akkor javaslom, ha 100% nincs más megoldás. :)

2015. márc. 23. 19:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Kérdezgettem pár ismerősömet és ők is ugyan ezt mondták hogy keresni kell egy ugyan ilyen HDD-t és elektronikáját átrakni erre és akkor működne. ://
2015. márc. 26. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!