Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az, hogy gyenge egy alaplap...

Mi az, hogy gyenge egy alaplap egy processzor alá?

Figyelt kérdés
Ha egyszer támogatja, akkor miben ütközik ki, hogy mégis gyenge? Sok helyen olvasom, hogy ilyen-olyan processzor alá drágább alaplap kell, vagy inkább illik. Ha eltekintünk a tuningolástól, akkor milyen konkrét hátrányt ad egy olcsóbb lap egy drágábbhoz képest. Főleg ugyanannak a gyártónak a termékeinél, azonos chipsetnél.
2015. márc. 21. 13:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Leginkább AMD-s fx-ek alá szoktak gyenge lapot tenni aminek gyenge a tápellátása ezért nem tudja normálisan ellátni a procit ezért az visszavesz az órajelekből és "throttling"-ol.
2015. márc. 21. 13:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi!

És ezt ki lehet valahogy mutatni?

2015. márc. 21. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen, de érzed is.
2015. márc. 21. 14:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Igazából egy több mint 10 éves pentium 4-es processzorról fogok váltani egy i5 4460-ra, szóval érezni biztosan fogok valamit, de lehet nem azt, amire te gondolsz :D Összehasonlítási alapom nem igazán lesz semmivel. Kimutatni hogyan lehet?
2015. márc. 21. 17:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Én egy 2,6ghz-es Pentium4-ről váltottam először Pentium G3420-ra, majd i5-4460ra. Az első váltás iszonyat durva volt, a második is nagyon jól érződött. Nekem egy Asus B85M-G alaplap van az i5-4460 alatt (kellett BIOS frissítés), de igazából a legolcsóbb H81-es alaplap is elég.
2015. márc. 21. 17:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Ezt jó hallani!
2015. márc. 21. 17:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként egy ilyen kerül bele: Asrock B85M-HDS
2015. márc. 21. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!