EATON UPS 5E 1500i USB vagy a Fortron EP 1000 SP a jobb ups?
Forton-ról még nem halottam.
Én itthon Eaton-t használok. Tökéletesen teszi a dolgát.
Gyakori felénk az apró áramingadozás, ami pl. a monitort, routert nem kapcsolja érinti, de a PC csontra fagy. Ezek ellen is kiváló védelmet ad.
Ezekben az apró ingadozásokban a veszélyesebb az ilyenkor kialakuló feszültségtüskék. Azaz ilyenkor a szabványosnál több áram jön be.
Nekem erre van egy levezetős védőm(*), még a lakás áramköre előtt, erre vannak kötve a ups-ek, és így minden ellen védve van a lakás.
* = A szabványostól eltérő feszt levezeti a földbe. Ezzel mondjuk részben van többletfogyasztása is. De éves szinten az a pár 100 Ft elhanyagolható, ha megóvja akár a 2000 Ft-os hajszárítót is a tönkremeneteltől.
A UPS-ben is van túlfesz védő áramkör, de az ritkán ilyen levezetős, inkább olvadó biztosíték módjára kiég az áramkör biztosító része. Azaz ilyenkor a UPS feláldozza magát.
Most jó hosszan leírtam, hogy Eaton-t tartom jobbnak... :D
Az attól függ, hogy melyik csatlakozás...
Az egyiknek a bemenő ága egy 3-as elosztóba van betolva, a kimenő ágára szintén egy 3-as elosztó van (mert azon van rendes DIN csatlakozó is) rádugva. A többi simán be van kötve egy "házi" kábellel a biztosító táblához. Mert van a lámpákhoz is bekötve 1, illetve helységenként (kivéve fürdő) +1 konnektor van rákötve egy másikra.
A táp kompatibilitás igazából nem gyártó függő. Ha a UPS nem szinuszos, akkor lehet azonos gyártótól, a pc tápnak nem fog tetszeni, amit kap. De manapság már nem találkozni négyszögjeles UPS-szel, vagy olyan táppal, aminek baja van tőle.
Az az inkompatibilitás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a tápnak nem lesz baja, a táp a UPS-t terheli túl akkus üzemről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!