Miért nem "látja" a számítógépem az üres dvd lemezt?
Ha beteszek egy Új üres dvd lemezt, azt írja ki, hogy: Felhasznált memória = 0b Szabad memória = 0b.
Próbáltam már R+ R- RW+ RW- de mindig ugyan az. 0b.
Ha írott lemezt teszek be, azt megnyitja. Azon mindent lát.
CD-vel nincs probléma. Ha üres, ha írott, azt mindegyiket látja.
Csak az üres dvd lemezeket nem ismeri fel, így aztán még csak kiírni sem tudok rá semmit sem.
Milyen op.rendszer és milyen író progi nem tud rá írni?
Egyébként ha egy üres optikai lemezt 0 bájtosnak lát, abban nincs semmi furcsa. A gond az, ha nem tud írni rá.
1#-es.
Mint ahogyan azt írtam is, csak az üres dvd lemezt nem látja és nem írja. De lejátsza az írottat.
A cd lemezt írja is meg le is játsza.
A gép kb 5 éves, full gyári, (garanciális volt), se bontva se tuningolva nem volt.
Kb 2 hónapja van ez így. Nemrég volt rajta egy teljes op.r. újratelepítés, de változatlan.
2#-es.
XP a plafon amit "elvisel". Pl a Win7-et már nem lehetett rátenni.
(5 évvel ezelőtt ez egy alapszériás 60 ezer forintos kis gép volt)
A gyári programja sem írja meg, ill. Burn-t használok még, de az sem csinál semmit.
Egyébként pedig régebben kiírta az üres dvd lemez szabad memóriáját, így aztán az adatok stb. . . ráírása sem okozott gondot.
Minden.
Ismét kihangsúlyozom, még újratelepítés előtt 1 hónappal sem volt jó.
"Mint ahogyan azt írtam is, csak az üres dvd lemezt nem látja és nem írja. De lejátsza az írottat."
Igen, és? Ha a 3-ból 1 lézerdióda kipurcant, akkor azt még jónak tekinted?
Ha esetleg úgy fogalmazol, hogy:
'a meghajtóban lézerdiódák vannak és lehet, hogy az egyik kipurcant'
akkor nem koptatom fölöslegesen a betüket.
Kicsit "leszúróan" hangzott a válaszod de, mint elsőszámú hibalehetőség, természetesen elfogadom. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!