FX8320 + gyári hűtő, túlmelegedik. Miért?
Alapfeszen és alapórajelen (3.5GHz) leterhelve valamiért hagyja a rendszer a tervezési maximális hőmérséklet (70°C) fölé menni. A gyári hűtőben elvileg lenne még kraft, az 3500rpm-en pörög és nem is nagyon hajlandó a fölé menni, egyszerűen hagyja az alaplap akármeddig melegedni. Korábban ez nem volt így, 60 fok fölött elkezdett felpörögni, ha kellett meg sem állt 5000rpm-ig, de 70 alatt tartotta a hőmérsékletet.
Ma variáltam kicsit a bios beállításokkal, turbo freki kikapcsolása, speedfan, ilyenek, hátha sikerül halkabb működésre bírnom a gépet, aztán visszaállítottam mindent gyári beállításokra (a biost reseteltem is). Azóta ez van. Most visszavettem az órajelet 3GHz-re, így nem melegszik túl, de nyilván nem szeretném hogy ez így maradjon.
Mit ronthattam el, mi okozhatja ezt? Hogy hozzam helyre?
Táp: Chieftec CTG500
Alaplap: MSI 760GA-P43 (FX)
A házban pedig van 2db 12cm-es venti max fordulaton, és az oldallapot is levettem.
Jó lenne egy kép a venti beállításokról. Valószínűleg el van állítva valami.
Proci biztos, hogy alap feszültségen megy? Nekem egy Asus lap alapból túlfeszelte a procim.
Na ezért nem vennék amd-t.
Jó nekem az i5 4460 alap hűtővel max terhelés 48 fok
Egyébként rá se szabadna tenni a gyári amd hűtőt.
Am a gép mennyire van belőve mennyin kapcsol ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!