Hogy csinálja szerintetek? :D
Na szóval amit tudni kell, hogy nemrég meghibásodott a laptopom, és még egyenlőre nincs döntés, hogy szervízbe vigyük, vagy új gépet vegyünk. Na, de a laptopom helyett most ideiglensen a régi gépem használok, a konfig így néz ki; Intel Pentium 4 1.5 ghz(egymagos)
Compaq Evo alaplap
40 gb maxtor hdd
Floppy, cdrom
Nvidia Geforce2 MX/MX 400 (32 mb fedélzeti memóriával)
Azt tudom, hogy ezen a gépen is elmegy sok jó játék pl.: Cs 1.6, Need For Madness stb...
Azt nem értem, hogy hogy tudok vele egy minecraft 1.5.2-s szerveren szinte laggmentesen játszani(minimumon persze), és elvileg ezen a gépen nem tud menni a facebook, gyakorlatilag fél perc alatt betölti.... Az operációs rendszer az nyilván XP, de van egy jó vírusirtóm, nem kell aggódni.
768 mb sdram (3x256 mb) 133 mhz
Szerintem annak örülj, ha ezen a gépen full lowon 1024x768-ban meglesz a 30 FPS, eleve proci kellene az MC-nek, mert azt nagyon tudja zabálni, főleg a RAM mellett, nálam a 8GB-ból 6-ot simán bepippant (igaz én full grafikával nyomom) 3470s-es procit meg úgy meg terheli néha, hogy a turbó órajelet nem a normál 3470 szintjére, hanem a 2,9-ről 3,6-ra és ilyen 100%-os a terhelése a procinak is.
De a legegyszerűbb módja, hogy megfogod, felrakod, elindítod és kész, te se fogsz ezen gondolkodni folyamatosan, hogy most menni fog-e vagy se, ha nem megy akkor meg vagy csinálsz egy olyat, hogy a procit megtuningolod kicsit, vagy kikapcsolsz minden felesleges dolgot, vagy (már nem tudom hol de egyszer megtaláltam) beállítod, hogy az adott folyamatnak (közbe mennie kell a játéknak) mekkora priorítása legyen.
Nekem van egy XP-s gépem Pentinum mittudoménhányas SZAR procival, 128 mega (!) RAM-mal, meg egy elég béna videokártyával. Az XP 5 mp (!) alatt betölt (teljesen alap XP, szinte semmi nincs rajta), a Minecraft 1.8 FULL LOWON OptiFine moddal 800x600 felbontásban nagyon faxán fut. A játék TELJESEN élvezhető, van FIX 30 FPS-em. Szóval hogyha nektek nem fut, akkor rakjátok újra a rencert, tegyétek fel a Minecraft-ot (linket is adnék, de a GYK nem engedi beszúrni), tőcsetek hozzá egy OptiFine modot, állítsatok MINDENT ki, illetve minimumra, és élvezzétek a játékot!
(nem kő vírusírtó, az rengeteget lassít, vagy ha van, akkor a játék idejére mindenképp kapcsoljátok ki)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!