Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy csinálja szerintetek? :D

Hogy csinálja szerintetek? :D

Figyelt kérdés

Na szóval amit tudni kell, hogy nemrég meghibásodott a laptopom, és még egyenlőre nincs döntés, hogy szervízbe vigyük, vagy új gépet vegyünk. Na, de a laptopom helyett most ideiglensen a régi gépem használok, a konfig így néz ki; Intel Pentium 4 1.5 ghz(egymagos)

Compaq Evo alaplap

40 gb maxtor hdd

Floppy, cdrom

Nvidia Geforce2 MX/MX 400 (32 mb fedélzeti memóriával)

Azt tudom, hogy ezen a gépen is elmegy sok jó játék pl.: Cs 1.6, Need For Madness stb...

Azt nem értem, hogy hogy tudok vele egy minecraft 1.5.2-s szerveren szinte laggmentesen játszani(minimumon persze), és elvileg ezen a gépen nem tud menni a facebook, gyakorlatilag fél perc alatt betölti.... Az operációs rendszer az nyilván XP, de van egy jó vírusirtóm, nem kell aggódni.

768 mb sdram (3x256 mb) 133 mhz

2015. márc. 15. 19:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy a gép egy Compaq Evo D5D (D500 Desktop), és a ház fekvő. De ez nem annyira lényeges
2015. márc. 15. 19:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez nagyon gyengus lesz arra.
2015. márc. 15. 19:14
 3/11 A kérdező kommentje:
Mire gyengus? Majd lesz nemsokára gépem, de pont ez volt a kérdés lényege, hogy hogy tudja futtatni a minecraftot és egyáltalán, hogyhogy nem romlott még el
2015. márc. 15. 19:16
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem annak örülj, ha ezen a gépen full lowon 1024x768-ban meglesz a 30 FPS, eleve proci kellene az MC-nek, mert azt nagyon tudja zabálni, főleg a RAM mellett, nálam a 8GB-ból 6-ot simán bepippant (igaz én full grafikával nyomom) 3470s-es procit meg úgy meg terheli néha, hogy a turbó órajelet nem a normál 3470 szintjére, hanem a 2,9-ről 3,6-ra és ilyen 100%-os a terhelése a procinak is.

De a legegyszerűbb módja, hogy megfogod, felrakod, elindítod és kész, te se fogsz ezen gondolkodni folyamatosan, hogy most menni fog-e vagy se, ha nem megy akkor meg vagy csinálsz egy olyat, hogy a procit megtuningolod kicsit, vagy kikapcsolsz minden felesleges dolgot, vagy (már nem tudom hol de egyszer megtaláltam) beállítod, hogy az adott folyamatnak (közbe mennie kell a játéknak) mekkora priorítása legyen.

2015. márc. 15. 19:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Ja, igen én nagyon örülök de azért ez durva o.O Szerveren is elcsodálkoztak azon, hogy egyáltalán működik a gép(öreg már). És igen, full lowon van, de nem is a proci, hanem a videókártya miatt :/ Abba az uccsónak igaza van, hogy "örüljek, mert viszi egyáltalán" , pont találtam 1 1.5.2-s szervert, és azért kellett, mivel a proci gyenge az 1.8-hoz.(tudom, hogy tudnám húzni a processzort, de a tápegység csak 235 w-os, nameg ha elcseszem nem lesz ez a gépem se)
2015. márc. 15. 20:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne becsüld le a régi gépeket. Nekem Pentium 4 2,6ghz+Radeon 9200+1GB ram és ment maxon a cod 2 :D De a Minecraft ellégé akadt (0-30fps között dropolt).
2015. márc. 15. 22:58
 7/11 A kérdező kommentje:
Hé! Én nem becsülöm le, csak tényleg régi. Anyám szerint is az volt a csoda, hogy beindul :D De én nekem semmi bajom a régi gépekkel, mindegyik gépet másra tervezték, csak hát no. Azért az ember ezt nem hinné, hogy 20-30 fps közt viszi a minecraftot egyenletesen. És igazából a proci gyenge, mert a 768 mb ram + 1,4gb virtuális memória bőven elég a rendszernek is és a minecraftnak is. Tudom, húzhatnám a rpocesszort, de szerintem ez nem szorzózármentes proci + az bioson nehezen lehet elővarázsolni a proci beállításait. De még 1x mondom; nem szóltam le csak durva .... ráadásul egy telepluginolt szerveren. Nade mostmár holnap a szervizbe lesz a laptop, kiderül mi a hiba....
2015. márc. 20. 19:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak a régi gépemmel ilyen dolgok. Pl. eléggé meg voltam lepődve, amikor a Radeon 9200 vitte maxon a Cod 2-t :D Minecraft mondjuk 0-20fpsel játszhatatlan volt.
2015. márc. 20. 21:27
 9/11 A kérdező kommentje:
Oké, azt megkérdezhetem hanyas verziójú minecraftot játszottad (1.x.x)? Mer nekem 1.5.2-eset viszi , 1.8-at már nem :c
2015. márc. 24. 20:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem van egy XP-s gépem Pentinum mittudoménhányas SZAR procival, 128 mega (!) RAM-mal, meg egy elég béna videokártyával. Az XP 5 mp (!) alatt betölt (teljesen alap XP, szinte semmi nincs rajta), a Minecraft 1.8 FULL LOWON OptiFine moddal 800x600 felbontásban nagyon faxán fut. A játék TELJESEN élvezhető, van FIX 30 FPS-em. Szóval hogyha nektek nem fut, akkor rakjátok újra a rencert, tegyétek fel a Minecraft-ot (linket is adnék, de a GYK nem engedi beszúrni), tőcsetek hozzá egy OptiFine modot, állítsatok MINDENT ki, illetve minimumra, és élvezzétek a játékot!

(nem kő vírusírtó, az rengeteget lassít, vagy ha van, akkor a játék idejére mindenképp kapcsoljátok ki)

2015. ápr. 27. 17:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!