Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a hiba oka?

Mi lehet a hiba oka?

Figyelt kérdés
Vettem a számítógépbe 512MB memóriát, beraktam a 256os mellé de nem indult el a gép. Ezután kivettem az 512eset de pár perccel a windows indulása után hibaüzenet nélkül újraindult. beraktam az 512est kivettem a 256ost ugyanez. pár percestől végleges befagyás is előfordul, vagy simán Újraindul egy idő után. Mit tegyek?
2010. febr. 15. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha az új modul berakása előtt jól működött,akkor olyan sok hibalehetőség nincs. Amikor beraktad a 256-os mellé az 512-eset,akkor megeshetett,hogy rosszul raktad be,egy ponton nem érintkezett rendesen,vagy nem nyomtad bele eléggé a foglalatba,ált. ekkor szokott előfordulni,h nem indul el,vagy ha el is indul nincs kép,csak sípol.Elképzelhető,hogy az 512-es nem kompatibilis az alaplapoddal.Általában nem kompatibilis memóriák esetén szokott előfordulni,hogy működik egy darabig aztán minden figyelmeztetés nélkül újraindul. Esetleg még az sem kizárható,hog megsérülhetett vagy a memória vagy a foglalat.A helyedbe kipróbálnám,h az eredetit a második foglalatba rakom.Ha a probléma ott is úgy is fenn áll,akkor vedd ki,és nézd meg,hogy a csatlakozási felülelet nem sérült-e. Ha működik,utána nézd meg ,h az új 512-es kártya nem-e sérült. ha nem,akkor az alapod leírásában keresd meg,hogy a típus kompatibilis-e az alaplappal.
2010. febr. 15. 21:57
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)
2010. febr. 16. 15:40
 3/6 A kérdező kommentje:
most az 512es van benn a 3. foglalatban ahol eddig még semmi nem volt. a gép elég gyakran ujraindul magától, de van amikor csak az intertnet dobál le. ezt már biztos nem a ram okozza.
2010. márc. 1. 17:43
 4/6 A kérdező kommentje:
jah és ki volt porszívózva a gépből 200kiló por lehetséges hogy valami elmozdult? pedig nagyon figyeltem mindenre.
2010. márc. 1. 17:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Attol függ mien alapod van

Nkm pl. csak úgy indul, ha 1. és 3. slotban van a ram:D

és porszívózást nem ajánlom... mert akármi kis szart betudsz szippantani ami nin rendesen illesztve ill fejjel meglöksz 1 karit lehet beletörik jobb esetben kilazul..:D

Ujraindulások lehet az miatt van h táp kilazul az alaplapon, de ahoz jol megkellett rántanod:D

Szal ellenőrizd a csatlakozásokat^^

Rem segtettem üdv: ice;)(15/f)

2010. márc. 1. 18:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Az alaplap használati utasításában érdemes megnézni az ajánlott memóriakiosztást. Például van olyan alaplap aminek nem mindegy, hogy a kisebb vagy a nagyobb memória van az 1-es helyen. Még segíthet az is ha egy új radírral finoman megradírozod az érintkező felületeit a memóriának. Ezt a módszert nem én találtam ki, hivatalos asus fórumon ajánlották és működött.
2010. márc. 2. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!