Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hibás a merevlemezem. Javasolt...

Hibás a merevlemezem. Javasoltok valamit?

Figyelt kérdés

A másikk számítógépem már két hónapja félre van téve lemezhiba miatt.

A BIOS felismeri a lemezt, partícionálni lehet, fájlokat lehet rá írni, de az van, hogy leformázom, felmásolom a Windows XP telepítési fájljait, amik kellenek. Ha ez megvan, akkor újraindításkor azt írja ki, hogy "Lemezhiba Újraindításhoz nyomjon le egy gombot" üzenet jelenik meg. Ha lenyomok egy gombot, akkor újraindúl, és ez ugyanúgy megtörténik újraindításkor is. Újra leformáztam, felmásoltam rá a telepítési fájlokat, megint újraindítottam, és ismét ugyanazt írja ki. Ehhez kellene nekem segítség, hogy mi van -e a háttérben.

2015. márc. 14. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez nem lemezhiba, csak nem tudod, hogy kell az oprendszert telepíteni. Magától nem íródik se boot szektor, se az mbr-be nem kerül bejegyzés. Ezért van telepítő lemez, és nem elég csak másolgatni.

Fogj egy rendes telepítő CD-t, arról bootolva indítsd el a gépet, és telepítsd fel szabályosan, és rögtön működni fog.

2015. márc. 14. 19:28
 2/2 A kérdező kommentje:
Azt szeretném. Rendes telepítőm van. A Lubuntu telepítő is, meg a Windows XP telepítő is jó. Egyébként Maxtor K12N7GEG típusú. Formázni lehet. A telepítő jó. Az ebben a számítógépben lévő WDC WD200EB típusú merevlemezemet sikerült feltelepítenem ugyanazzal a telepítővel.
2015. márc. 15. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!