Windows 7 alatt 1ik napról a másikra elszállt a cd/dvd olvasó. Mi lehet a probléma és meglehet oldani anélkül, hogy újat kéne venni?
A virtuális meghajtók bekavarhatnak. Nézd meg a BIOS-ban, hogy ott látszódik-e. Ha igen, akkor a típusát is megnézheted, és letöltheted a drivert. Próbálkozhatsz rendszer visszaállítással is. Win 7-nél van valami olyan is, hogy problémás eszközök (most kapásból nem tudom hol, mert XP van fent).
Szóval, nem valószínű, hogy fizikailag ment volna tönkre. Nálam egyszer a Neroval akadt össze a CloneCD. Win7-re inkább a Virtual CloneDrive-t ajánlom.
Beidézem az egyik helyen látott szöveget (pcforum.hu):
Szerintem ez lesz a megoldas:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
1. Click on the start menu.
2. If this is a Vista machine in the search box type in “regedit" without the quotation marks.
3. Maximize the HKLM and then go ahead and browse until you reach the key listed above.
4. In the right panel you'll see something along the lines of "UpperFilter" and "LowerFilter" you want to click on each "filter" key and hit delete. Click yes when it asks to confirm if you wish to delete the key.
5. Restart Windows.
Remelem megerted igy angolul is, regedit indit, persze adminkent, kikeresed a megfelelo kulcsot, kitorlod amit kell, restartolsz, es restart, utana mukodnie kene:) Hanyszor csinaltam mar ezt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!