Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehet videómemóriát...

Hogyan lehet videómemóriát átállítani 128-ról 256mb-ra?

Figyelt kérdés

olvasgattam a gyakorkérdeéseket és ráakadtam erre itt

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3..

és itt azt írja hogy át lehet állítani a videómemóriát a Biosban

a bios típusa phoenix

valaki leírná nekem hogy kell?

előre is köszönöm a válaszokat

2015. márc. 9. 21:16
1 2
 1/11 Tengor ***** válasza:
Milyen alaplap pontosan?
2015. márc. 9. 21:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Fujitsu Siemens D2151-A1
2015. márc. 9. 21:19
 3/11 Komplikato ***** válasza:
Annak a videóvezérlőnek szvsz teljesen mindegy mennyi van beállítva, általában a teljes rendszermemória max. 1/4-e lehet, de nem lepne meg ha az i945G max. 128MB-ot tudna kezelni. Viszont rémlik, hogy az Intel saját driverében lehetett állítani ezt, legalább is az őskövületi eeePC gépeken így volt.
2015. márc. 9. 21:27
 4/11 Tengor ***** válasza:
Van rajta PCI-E csati. Miért nem szerzel bele olcsón egy VGA-t? Többet érne, mint a memória állítgatás.
2015. márc. 9. 21:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Voltam videókártyát nézni, és venni is akartam, de Kárpátalján élek szóval minden irtó drága lett és meggondoltam magam, és most hogy megláttam ezt az írást gondoltam megkérdezem hátha lehet valamit tenni.
2015. márc. 9. 21:42
 6/11 Tengor ***** válasza:
A luxus cikkek máshol sem olcsóbbak, ha ez vigasztal.
2015. márc. 9. 21:44
 7/11 anonim ***** válasza:

Jé. :D Nekem volt ilyen alaplapom.

Tényleg a bios-ban kell, de nem emlékszel hol, de 100% hogy lehet. Viszont tényleg nem ér semmit. Nagyon régi igp. Vegyél bele egy jó kis használt kártyát. Újat semmi kép!

Max Pentium D-t rakatsz bele. A 900-as pentium D-khez, már microcode firssítés kell a gyártó oldaláról. A gépház (ha eredeti) kis pofás, viszont ha a táp kimegy, venni kell egy másik házat is. VGA vásárkor vigyázz, csak egy 250W-os gyenge táp van benne, pciex táp csati nélkűl!

2015. márc. 9. 21:45
 8/11 A kérdező kommentje:
ha úgysem ér semmit akkor mindegy, köszönöm szépen a válaszokat :) Tengor nem panaszkodni akartam csak te megkérdezted és én válaszoltam.
2015. márc. 9. 21:50
 9/11 A kérdező kommentje:
A leírtak ellenére mégis kipróbáltam, és láss csodát:) simábban futott a játék, de azért kipróbáltam a Blenderben hogy pontos számokat kaphassak 128ról állítani tudtam 224Mb-ra, és ugyan az azon a beállításon 10-12 fps volt a külömség ami szerintem egész jó :) szóval nem mindegy mégis ér valamit.
2015. márc. 10. 19:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Remélem el olvassátok :)
2015. márc. 10. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!