Melyik konfig erősebb az alábbiak közül?
1.
Asrock 970 pro3
amd fx-6300
2x4 gb ddr3 1600mhz ram
msi r9 280x 3gb ddr5 vga
2.
Asrock b85m pro4
intel i5 4460
2x4 gb ddr3 1600mhz ram
msi r9 280 3gb ddr5 vga
Kb. így vannak egy árban, hoyg az egyikben a cpu-n spórolok, de jobb vga van benne. Melyiket lenne érdemesebb megvenni? (Fejleszthetőség is fontos lenne.)
Én néztem pár tesztet és állítólag az i5-s proci erősebb.
Szóval: 2
Tán egy picivel jobb az intel:
https://www.youtube.com/watch?v=4hmNltwUUsc
Én azért vennék intelt- mert kevesebb a fogyasztása.
Érdemesebb a másodikat venni.
Az FX nem bír el egy GTX970-et sem, ha jól tudom, míg az i5 igen, ráadásul ha le akarod cserélni az FX-et, az még többe kerül, mert az alaplapot is kéne cserélned, MÁR nem éri meg FX procit venni. Az i5-öt pedig gond nélkül lecserélheted újabb generációra.
2. fejleszthetőség szempontjából, igaz videókártya gyengébb, de 2-3 év mulva csak videókártyát kell cserélned benne, és ez a proceszor kihajt egy GTX 970-et 2-3x is.
Az 1. konfigba 2-3 év mlva meg mindent cserélni kell, meg ennél erősebb videókártyát nem hajt ki, tesztekben a sima 280-et úgy ahogy, az X-es szériánál már talán kis limited lenne, hacsak nem húzod a processzort, jah meg venned kell 10k értékben egy proci hűtőt, mert a gyári nem hűt annyira meg olyan mint a porszívó. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!