Melyik videókártya jobb?
R9 290X vagy Gtx 780Ti vagy Gtx 980?
Melyik a legjobb? játékhoz használnám egy i7 4790k és egy Asus Maximus VII mellé.
Tudom hogy létezik az sli már régóta, de nem sokra mész vele ha a gyártó nem adja ki hozzá a drivert. Vagy épp rosszul van megírva. Nem egy ember panaszkodik rá, hogy nem megy az sli bizonyos játékoknál. Én is akartam több kártyás rendszert, de letettem róla, mert nem éri meg. Egyébként a 4 kártyás rendszernek semmi értelme, mivel a vram nem adódik össze így a gtx 970-nél is hamarabb elfogyna a vram-od mint hogy elfogyna a kártya ereje.
De kedves kérdező ha nem akarsz 4k-ban játszani akkor vegyél 970-et ha 4k-t akarsz akkor meg 980-at. Mivel köztudott hogy a 970-en egyel kevesebb memóriavezérlő van és amikor eléri a vram használat a 3,5 gigát akkor belassul, de full hd-ban nincs jelentősége mert ott nem kell annyi vram.
Olvasd el. Csak két játék, full hd 4k meg 8k felbontásban. Nézd meg az eredményeket.
980 jelenleg nem éri meg a felárat 970hez képest.
Kérdező, a 980 alig 15-20%al erősebb. De 50%al drágább. Megéri?
De úgy érzem nagyon afelé kacsintgatsz csak megerősítésre vársz. Én nem tudlak, mert jobb egy 970 most 100E-ért amit két év múlva eladsz 50ért és megveszed az akkori kártyát megint 100ért, ami erősebb lesz mint a 980.
Valaki kiadnak 20-25E-t egy csicsásabb változatért, én meg biztos, hogy nem. De nem vagyunk egyformák, ezért ugyanazt kis sminkkel árulják drágábban is, még ha teljesítménybe nem is jobb, de van, aki jobban érzi magát, ha "minőségibb"nek érzi. Szíve joga, ha bírja a pénztárcája...
Tehát ezek között nincs alkalmas a számodra:
Ezekből kell válogatni, mert 10-20E-el drágább és annyival jobb is a hűtése, igaz??
Egy szellős házban (pl. Zalman Z11 Plus vagy Neo) a referencia megoldások sem rosszak. Nekem i5 gyári hűtőm van és semmi gondom. (Egyszer korábban vettem egy e8400ra gyári helyett egy komolyabb "ajánlott" hűtőt 8E-ért, leestek 5 fokkal az értékek. Nagy cucc. Előtte se volt forrófejű.)
Szóval ha szar a házad hűtése, pörgetheted a meleg levegőt a kártyára.
Az alaplapom kezeli a ventik fordulatát (csendesre van állítva)... Net meg film közben szinte alig pörögnek, nem is hallani. Játék közben se mondanám egyáltalán zavarónak, igaz nem a fejem mellett van hanem a lábamnál asztalban.
De ezért is mondtam, ha neked megér 20-25E-t, nem kell aggódnod, kapni annyival drágábban is, mert van rá igény. De ne magyarázd meg, hogy a többi alkalmatlan. Lehet, te könyvtárban laksz, én nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!