Please restart your PC 0x0000005D?
Figyelt kérdés
Gépem támogatja mind a SSE, SSE2, PAE, NX és EM64T módokat, mégis újabban mikor 64-bites rendszert akarok feltenni, bebootol a telepítő, majd rövid töltés után a 'Please restart your PC 0x0000005D' fekete képernyő fogad. 32 bites probléma nélkül felkúszik, ám régebben a 64bitesekkel sem volt gondja, és hardvercsere nem történt azóta. Mi lelte vajon a gépem? :/2015. márc. 2. 12:39
1/14 anonim válasza:
BIOS-ban nézd meg, ki van-e kapcsolva az NX. Ha nem találsz ilyesmit, vagy nem vagy biztos benne, akkor próbálj BIOS resetet, illetve olvasd át a használati útmutatót. Csodák nincsenek.
2/14 A kérdező kommentje:
Be van kapcsolva, viszont régen mikor kivolt kapcsolva is felment a 64bites rendszer. Most próbáltam ki és bekapcsolva is.
2015. márc. 2. 14:54
3/14 anonim válasza:
Próbáld másik telepítővel, másik pendrive-ról is akár.
4/14 A kérdező kommentje:
Próbáltam másik telepítővel, másik pendriveról valamint dvd-ről is, ugyanezzel az eredménnyel.
2015. márc. 5. 19:32
5/14 anonim válasza:
"A 0x0000005D azt jelenti, hogy a processzorod nem kompatiblis a Windows 8 rendszerrel. Valószínűleg egy nagyon régi gépre próbálod telepíteni. A Windows 8-nal szüksége van a PAE-re, NX-re és az SSE2 támogatásra, ezek nélkül nem fog elindulni."
Bár írtad, hogy tudja, de ez tuti? Csinálj egy bios resetet próbáld meg.
6/14 A kérdező kommentje:
Tuti, támogatja, minden listán írják, és használtam is 64bites XP-t, Win8at és 8.1-et.
2015. márc. 9. 22:09
7/14 A kérdező kommentje:
A BIOSt is reseteltem.
2015. márc. 9. 22:09
8/14 anonim válasza:
Valamiért még mindig titokban tartod, milyen prociról van szó...
9/14 A kérdező kommentje:
Intel Pentium 3,04 GHz, 64bites processzor. Nem gondoltam hogy ez lényeges, tekintve hogy minden elem vinné a 64 bitet de valamiért mégsem akarja. :/
2015. márc. 21. 14:13
10/14 anonim válasza:
Keress a BIOS-ban olyat hogy "Data Execution Prevention" és "Virtualization Technology más néven VT" és engedélyezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!