Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van értelmme vezérelni a...

Van értelmme vezérelni a ventillátorokat?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem van e értelme vezérelni a gépházhűttő ventillátorok fordulatszámát vagy teljesen felesleges?

2015. márc. 1. 17:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor van értelme, ha téged zavar, ha mondjuk csak netezel a géppel és akkor is van alapzaja a konfignak. Ilyenkor lecsavarod a ventilátorokat, amikor meg játszol és kell a hűtés vissza. Én személy szerint nem vagyok ilyen zajellenes, nekem nincs rá szükségem, de kinek a pap...
2015. márc. 1. 17:27
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem van

-ugye amikor nem végzel megterhelő számítási feladatokat a géppel (internetezel, filmet nézel) akkor a gép alapjáraton jár nem a teljes terhelésen. Ha nem terhelődik a proci/videokártya akkor minek menjenek a ventik teljes fordulaton? Van olyan venti (elég sok ) ami a maximális fordulatszámán elég hangos. De alapjáraton nem kell maximális fordulatszámon járatni, így csendesebb a gép. Persza a cél az, hogy ha később nekilátsz valami megterhelő feladatnak (játék, konvertálás) ami megterheli/beindítja a procid/GPU-d frekvenciáját akkor a nagyobb munka/melegedés hatására a venti gyorsuljon.

De ezen funkciók beállítását egy átlagos alaplap BIOS-ában meg lehet csinálni, felesleges külön előlapi vezérlőt ezért venni...

2015. márc. 1. 17:30
 3/3 anonim ***** válasza:

A házhűtés port is jócskán tud behúzni. Igazán értelme akkor van, ha az alaplap intézi, tehát a párévesnél régebbi deszkákon csak a szoftveres megoldások maradnak, amik ha netán egy full befagyás komoly cpuhasználattal indul, és nem jut szóhoz a szabályzóprogi, marad a venti lassú, és még esetleg a processzor se nagyon throttlingol (például mert AMD és nem érdekli a gyártót az ilyesmi), akkor frankó túlmelegedés lehet belőle.

De még az ügyes, alaplapi szabályzás is igazán akkor jó, ha a minimális fordulatszám valami egészen elviselhetően halkra van emelve, és mindig cserélődik a levegő a házban, meg persze ha a hdd-k, a ramok, az alaplap melegedősebb pontjai egytől-egyig tisztán belekerülnek az áramlatba.

2015. márc. 1. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.