Melyik nyomtató a jobb?
Te tudod mik az igényeid.
Nagy mennyiségű szöveges nyomtatás esetén a lézer ezerszer gazdaságosabb. (Persze színes fotó nyomtatás kizárva, van ugyan lézerbe is színes, de csak cégeknek éri meg.)
A tintasugaras kezdeti befektetése olcsó, viszont fenntartása drágább sokkal, nem győzöd majd venni a drága patronokat, taknyol, beszárad stb. Viszont van szín.
Lézerhez toner van és nem patron.
Lézerbe most ez a típus a legjobb szerintem:
Gazdaságosan tölthető a tonerje, mert olcsó a chip hozzá. De egy 1500 oldalas utánagyártott tonert is kevesebb mint 4000 Ft -ért tudsz hozzá venni.
Alma és körte.Szines és fehér fekete.
Lézer nyomtató soha nem szárad be a toner hozzá [link] nem vészes és többet tudsz nyomtatni vele.Hátrány hogy monocrome színes képeket nem tudsz nyomtatni szkennelni...
A színes az színes szkenner van rajta lassúbb de gondolom van időd a patron szett [link] drágább ez sem vészes de viszont beszárad ha nem használod (nekem kettő is van használhatatlan-csak sken) én toneresre váltottam és nem bántam meg,fényképet nem nyomtatok mert kb annyiba kerül mint ha csináltatnád (fotópapír+ patron)
Azért írtam hogy attól függ mire használod.
Samsungot soha semmiben! Ha meg tudod engedni magadnak, akkor lehetőleg valami japánt (OKI, Canon, Kyocera, Panasonic), de ha az nem jön össze, akkor Xerox, HP, Epson is jó lehet. Én lézerre szavaznék, mert elég ritka, hogy átlagembernek otthon fotókidolgozásra lenne szüksége (meg arra amúgysem jók ezek a 10-20.000 forintos vackok, egy olyan gép minimum 150-200 ezer HUF). Nekem eddig mindig elég volt a fekete-fehér, abban meg a lézer a nyerő.
Ennyiért amúgy nem is biztos, hogy jó ötlet új gépet venni - szervizek szoktak tudni szerezni kiszuperált, felújított irodai gépeket, amik többet tudnak, mint egy ilyen legolcsóbb mininyomtató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!