Miért nem tölti be a Windowst a monitor, ha a bootolást betölti? (megjegyzem, más monitor betölti. Katódsugárcsöves! Bővebben lent. )
(Nagy számítógép rajongó vagyok. Szakmám van róla, ECDL-em. Már 2000 óta van számítógépem, gyerekkoromban a DOS-on ismerkedtem meg vele, így nem mondható el rólam, hogy nem értek hozzá. Számtalan PC újságot kiolvastam, találkoztam több szakemberrel, tanárral, általánosban informatikából jeles voltam, stb.)
Több asztali számítógépet használok. Az egyik számítógép monitorja már régóta érintkezőhibás. Gyakran kimegy a kép, meg kell birizgálni a monitor csatlakozóvezetékét, hogy visszajöjjön a kép. Máskor vibrál, vagy készenlétibe kapcsol (utánanéztem, katódsugárcső probléma), ilyenkor a monitort kell megbirizgálni. Szín hol van, hol nincs, nem bír 60 Hz-nél magasabbat (régebben bírt), se nagy felbontást, se éles színt, stb.
Már nagyon régóta használom, ez a legrégebbi monitorom, és a szívemhez nőtt! A probléma pont az, hogy egy újraindítás után már nem akaródzott betölteni a Windows bejelentkezőfelületét, csak a bootrendszert, és a Windows betöltést, aztán, mikor betöltött, hopp, kattan egyet, és készenlétbe áll.
Próbáltam a BIOS-szal kínozni a videokártyát, ez korábban hatásos volt, már ez se válik be.
Más monitorral leellenőriztem a gépet, és simán vitte.
Tervezek ehhez a számítógépemhez új monitort, de amíg lehet, használni akarom ezt a monitort. Mi lehet a baja, meg lehet még menteni?
Jaj, ilyen kérdés után leírni azt, hogy értesz az informatikához... az ECDL nem szakma, csak "jogosítvány", annyit tanúsít, hogy tök alap szinten tudod kezelni a számítógépet.
Ha a szívedhez nőtt, ha nem, ajánlatos lecserélni azt a régi CRT monitort, több okból is:
- elképesztő mennyiségű áramot zabál,
- rontja a szemedet,
- gagyi a felbontása.
Én is imádtam a 3410-esemet anno, de azért ma nem használnám (van helyette Sony Z3).
A Windows olyan felbontást és frissítési értéket akar megjeleníteni, amit a monitor nem támogat ezért a károsodás megakadályozása érdekében kikapcsol.
A megoldást meg az első leírta.
CRT -t valóban nem érdemes ma már használni. Sokkal egészségtelenebb. Nekem évek óta LCD -m van, ha valami munka miatt huzamosabb ideig CRT -hez kell ülnöm, a végére már fáj, és szúródik a szemem. Legolcsóbban 5-10 eFt körül is lehet venni LCD -ket állapotól függően, ha tényleg olyan nagy "rajongó" vagy, már rég meg kellett volna tenni. Annál egyébként ez a hiba se szokott előjönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!