Kell manapság a 2GB videómemória vagy elég a még a 1,5GB is egy FULL HD (1920x1080) felbontáshoz mennyit nyom a latba az az 512 MB?
Nem vagyok fps sznob, így 30+ fps általában elég nekem offline játékokhoz. Persze látható/érezhető a különbség a 30 és 60 között, de szvsz igen erős túlzás, hogy játszhatatlan 45 fps-ig!
Nem igazán szeretek hazudni és nem vagyok olyan 13 éves Pistike, aki váltig állítja, hogy jóval minimum gépigény alatti ketyréjével tol mindent maxon. Ennél nem picit idősebb, komolyabb és tapasztaltabb is vagyok. Való igaz az említett játékok nem futnak 60 fps-vel. A BF4 40 körül volt, az FC4 meg 33 körüli átlag fps-t fut. A videomemória használatot meg mindjárt lemonitorozom a GPU-Z segítségével.
Egyébként ez is becsapós lehet, mert pl a Skyrim-en anno láttam vagy 1,6GB VRAM használatot, mégis elfutott hasonló beállítással egy 1GB-os 7770-vel (kevesebb fps mellett de még éppen játszhatóan). Magyarul arra gondolok, hogy ha sikerül is magas VRAM használatot kimutatni, az nem biztos, hogy egyenlő a minimum igénnyel! Kevesebb VRAM esetén sűrűbben kell üríteni. De ehhez komolyabb, átfogó és hozzáértéssel készített teszt kellene.
Amúgy nem akarom védeni a GTX660-t, nem a szívem csücske és már a lecsrélését tervezgetem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!