Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen okból csinálja ezt a...

Milyen okból csinálja ezt a PC? (lentebb leírom, jó lenne orvosolni mert teljesen az agyamra megy :-D)

Figyelt kérdés
Egy régi XP-s gépre szorulok egy rövid ideig (max. 1-2 hónapig) és addig beruházni sem fogok másikra sajna. Nem mostanában volt újrarakva azt hozzáteszem. Elvileg nem vírusos, de alapból gyenge gép szerintem még sulinetes :-) Firefox böngésző használatakor (csak azt szoktam, mindig frissítve van de mást nem teszek vele) tapasztalom egyre gyakrabban, - főleg ha több oldal van megnyitva és esetleg még torrent fut vagy muxolok valami filmet, de sokszor ezek nélkül is - hogy inaktív lesz a felület akár percekig, közben hallom hogy a gép veszettül dolgozik és a power gombtól jobbra a piros led az folyamatosan világít ilyenkor. Én meg jobb esetben káromkodok, mert dolgoznék. Mi lehet ez legvalószínűbben (memória, sz@r firefox, proci?) és mi lenne a leggyorsabb de valamennyire hatékony megoldás? (Azt a megoldást kivéve most, hogy új gép)
2015. febr. 28. 03:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne futtass a háttérben "muxolást" vagy más, erőforrás-igényes taszkot. Valszeg a géped nem bírja, szóval ne akarj olyat kérni tőle, ami meghaladja az erejét. :)
2015. febr. 28. 04:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rommá van töredezve a HDD-d, és ki is kellene takaritani azt az XP-t.
2015. febr. 28. 06:14
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

" ha több oldal van megnyitva és esetleg még torrent fut vagy muxolok valami filmet, "

-meg nyomjál neki még egy videószerkesztőt is meg valami kemény excellt, azt röhögd körbe,ahogy erőlködik,

2015. febr. 28. 07:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Alkalmazkodj a géped múszaki adottságaihoz.

Ne futtass sok dolgot egyszerre.

Az a led meg a merevlemez aktivitását jelzi. Állandóan ír és olvas.

Ha IDE winchester van a gépben, akkor esetleg megnézheted, hogy DMA módban fut-e. Ha nem, akkor engedélyezd.

2015. febr. 28. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Két dolog nem fér itt össze:

"de alapból gyenge gép szerintem még sulinetes :-)"

-Tehát 2003-2007 közötti a gép.

"Firefox böngésző használatakor (csak azt szoktam, mindig frissítve van "

-egy kb 10 éves gépen 2015-ös frissességű programokat futtatni megterhelő. (több mag, sok ram ami kell ma nekik)

Tehát ne terheld frissített programokkal, keress egy 2003-as évi Firefox verziót és azt használd

2015. febr. 28. 08:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Kösz mindenkinek! Lehet rosszul fogalmaztam, mert igyekszem, hogy ne fusson a háttérben semmi (nem terhelem tudatosan ökör módjára nyilván), anélkül is csinálja de ha véletlenül fut valami akkor szinte biztosan. Megfogadom a tanácsokat.
2015. febr. 28. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!