Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Éreznék sok különbséget egy...

Éreznék sok különbséget egy FULLHD 21" monitor és a mostani 19" 1440*900-as monitorom között?

Figyelt kérdés

2015. febr. 26. 21:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Bizony a GPU render végeredménye, hogy meg kell határozni a pixelek számát és nem mindegy, hogy 1,3 vagy 2 millió pixelt kell kiszámolni másodpercenként minél többször. Gyakorlatban ez kb úgy mutatkozna meg, hogy ahol eddig volt 50 fps-ed, ott már csak 35 lenne (nagyságrendileg). Ezt még magam méregettem (az 1440x900 felbontás nincs benne, de be lehet lőni az 1680 és az 1280 közé):

[link]

Normál használatnál annyit tapasztalnál, hogy valamivel szélesebb a monitor, kisebbek rajta a betűk és az ikonok, de ezért egyszerre több dolgot (nagyobb teret) is látsz. A magasabb PPI miatt kicsit részletesebbnek tűnhetnek a képek, de számottevő, áll leejtős képminőség javulást nem tapasztalnál szerintem sem filmeknél és játékoknál (esetleg akkor, ha az új moncsiban jobb/szebb színhűségű, kontraszt arányú és betekintési szögű panel van)...illetve ahogy írtuk 1080p-ben kevesebb fps-re is számíthatsz (aki azt mondja, hogy nem az nem ért hozzá)!

2015. febr. 26. 22:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Minél nagyobb felbontás, annál kevesebb fps. Nem véletlen játszottam régen pl. a Battlefield 2-t a maximális 1280x1024 helyett 800x600-ban, hogy ne laggoljak (természetesen full lowon).
2015. febr. 26. 22:27
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 ez minősíthetetlen stílus és a legdurvább az, hogy úgy vagy kiakadva, hogy még igazad sincs! A személyeskedő stílusod alacsony értelmi szintről árulkodik, amit az összehordott butaságok is jócskán alátámasztanak! Nem értem, hogy ha valaki nem ért valamihez, akkor minek okoskodik bele?!

Még jó, hogy fentebb Crysis 3-t linkeltem. Igaz nein benne 1440x900 felbontás, de nézzünk valami játszható, High beállításos példát a 7850 karimmal:

1280-ban nagyjából 55 fps lenne az eredmény, míg 1920-ban már csak 37. Ez egy tényszerű adat, kár vitatkozni!

Igaz nem nekem szólt az ékes hozzászólásod, de jelentem, mert színvonaltalan és primitív!

2015. febr. 26. 22:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezt elírtam...szóval a kalkulációs becslésem szerint:

"1440-ben nagyjából 55 fps lenne az eredmény, míg 1920-ban már csak 37."

2015. febr. 26. 22:30
 15/15 anonim ***** válasza:

Ne keverd a szezont a fazonnal! Megkérdezte a kérdező, hogy mi a különbség egy 21"-os FHD és egy 19"-os 1440x900 moncsi között, amire értelmes és igaz válaszokat kapott. Tőled csak butaságot és trágárságot hallottunk, de annyit nyugodt szívvel mondhatok: nem szeretnék a fejedben élni...nagyon nem!

A Kérdező ha akar vehet fullHD monitort csak mérlegeljen, hogy mire van szüksége. De ha már beruházik, akkor azt mondom, hogy legalább 23"-os legyen (én is 20"-os 1680x1050 moncsiról váltottam 23"-os FHD-ra és azért nem tűnt durva változásnak a dolog, bár az IPS panel miatt mindenképpen szebb a képe az újnak). A filmezős gép kapott egy 27"-os IPS moncsit...na az már hozott spéci élményt!

2015. febr. 26. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!