Melyik a ma létező legerősebb, és legdrágább videókártya?
Mi a neve?
Olyasmire gondolok mint az Nvidia Phantomja 400 és 500 kb, ennél van drágább?
Még az iponon is kapható VGA 500 ezer felett (1159488 Ft), bár nem gondolnám, hogy ez a kapható legdrágább. Ha egy szinttel magasabb forgalmazót keresel lehet, hogy ennél is lehet drágábbat kapni.
A filmek animációit valószínűleg munkaállomásokon készítették, valamivel szerényebb gépeken és a renderelést pedig render farmokon végezték.
nVidia Quadro sorozatot használják ilyenre, ebből 2.5millió most amit gyorsan találtam:
A film képi világában valószínűleg nem. Az egész scriptelt cucc, 1-1 képkockán annyi minden van, hogy azt nem tudják realtime-ban számítani, erre valók a render farmok. Összeállítanak egy jelenetet a gépen, úgy nagyjából (mit tom én nem full HD rextúrákkal, csak valami egyszerű színekkel, minimális fény hatásokkal, ilyesmi, feltolják a farmra, hazamennek, majd másnap v. amikor kész megnézik a jelenetet.
Anno a neten keringett az X-Men valamelyik részéből (Farkas talán) egy verzió, ahol bizonyos részeknek még nem volt meg CGI végleges verziója. És azt láttad, hogy egy teljesen szürke repülőgép szerű valami lebeg, forog egy elnagyolt háttér előtt.
Annyival még kiegészíteném, hogy van 1,5 milliós videokártya is, de szigorúan munkára való. Nem játékokhoz van optimalizálva így a játékok esetében valószínűleg lenyomná egy játékokhoz készült kártya ami lehet csak töredékébe kerül.
A render farmok esetében pedig tényleg hatalmas a számítási teljesítmény, de ott rengeteg eszköz van sorba kötve. A realtime azért még odébb van, de az avatár esetében egy-egy jelenet felvétele után pár perc alatt visszanézhető volt (bár lehet ott sem a végleges verzió, ezt nem tudom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!