Laptop ventilátor tisztítás után is nagyon hangos. Szervizbe el lehet vinni ventilátorcserére, ahol más típusú ventilátort raknak bele?
Egy netről rendelt Novatech laptopom van (szerintem ebből-abból lett összetákolva). Már úgy került hozzám, hogy feltűnően gyorsan melegedett, és a bekapcsolás után 2-3 perccel elkezdett hangosodni a ventilátor, de olyan hangerővel, mintha egy felszálló repülőgép lenne. Erről nem beszélt a srác, aki eladta nekem... Kitisztítottam, de nem segített rajta semmi. Megnéztem, a típusa Bi Sonic (utánakerestem neten, elvileg alapból nagyon hangos ez a típusú ventilátor). Lehet más típust is tenni a laptopba? Szervizben megcsinálják ezt nekem?
A laptop adatai:
Genuine Intel(R) CPU T2500 & 2.00 GHz (2 CPUs)
2040 MB RAM
DirectX 9.0c
többet sajnos nem mutat (nincs adat) a dxdiag...
A laptopokban a legtöbb alkatrész általában csak egyetlen típushoz, jobb esetben gyártmányhoz alkalmas. Nem a méretek, hanem a speciális kialakítás miatt. Mindennnek pont annyi helye van, ahova az oda tervezett alkatrész elfér.
Szóval hűtőből valószínűleg egy ugyanolyan darabot fogsz kapni, mint ami halálra idegesít.
Nem a ventilátor méretével van a gond, mert szabványos méretűek, hanem a ventilátorház kialakításával és rögzítésével
Ha rákukkantasz ezekre [link] a képekre, akkor gondolom érthetővé válik a dolog.
Persze próba szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!