Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ATI Radeon R7 260X 2048MB...

M3ntaCukor kérdése:

ATI Radeon R7 260X 2048MB vagy Nvidia Geforce GTX750 2048MB?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb, és miért?

2015. febr. 22. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Elvileg a 260X erősebb:

[link]

2015. febr. 22. 11:52
 2/8 anonim ***** válasza:
r260x gyorsabb valamivel, a gtx pedig kevesebbet fogyaszt, es nem melegszik annyira
2015. febr. 22. 12:08
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

"kit" érdekel hogy többet fogyaszt meg jobban melegszik????!!!

lehet hogy 500Ft-al több lesz a havi számlád, de legalább nem kapsz idegbajt, hogy "minden" laggol....!

sose érdekelt az ilyesmi, ha nekem csúcsteljesítmény kell!

A telefonoknál sem értem, mit nyávognak annyian hogy hamar lemerülnek?! Kitérdekel?! Vettem 2 plusz akksit külső töltővel, így soha nem kell kábelen lógatni, lemerül, akksi csere, mehet tovább, az üres akksi meg hadd legyen a konektorba......! ennyi! :)

2015. febr. 22. 12:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát, nem az volt a kérdés hogy melyik gyorsabb, hanem hogy melyik jobb. Kinek mi a fontos?

Az R260X határozottan gyorsabb a GTX750-nél, kb átlagban 7-8 FPS-el. Ez nem jelenti azt, hogy minden egyes alkalmazásban, van ahol ugyanannyit produkál. (Optimalizálás, grafikai motor függő) Ezért írtam hogy átlagban.

A fogyasztás és a hőfok valahol igenis fontos lehet, nem írta a kérdező a körülményeket. Lehet nem túl jól szellőző háza van, ami egy R7-esnél elég rosszul jöhet ki, és gyűjthet még arra is (holott nem feltétlen lenne egyenlőre szükség rá). Fogyasztás? A Radeonok disznók, zabálnak mint a dög, lehet nem elég a tápegység, a GTX-hez meg igen.

Statisztikailag a Radeon kártyák-nál több a hibás termék (ez nem jelenti azt hogy sz*r az egész), és a szoftveres támogatás is gyenge.

Röviden: Az R7-es GYORSABB! A GTX minden másban jobb.

Ha sebesség kell, akkor R7.

2015. febr. 22. 13:21
 5/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok, bocsánat, korrigálok: A Radeonnak nem rossz a szoftveres támogatása (driverek), csak rosszabb mint az NVIDIA-é. De önmagában nem rossz!
2015. febr. 22. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy évekig az nvidia kártyák voltak a disznók és zabáltak, mint az állat, de az akkor nem volt para? Most végre a Maxwell GPU-k fogyasztása alacsonyra sikerült és máris milyen jó az Nvidia és a Radeon lett a zabagép? Még fel sem futott rendesen a Maxwell és még tele vannak a polcok Keplerrel, de már jujjderosszaradejon?! Nem mellesleg teljesen korrektek az AMD kártyák is az elmúlt 5-6 évben nem sok negatív tapasztalatom volt velük, pedig van körülöttem pár darab. Most jelenleg egy GTX660-t nyúzok (és régen s volt sok nvidiám), de nem érzem, hogy hű de jobb/minőségibb lenne például a HD7850-től, amihez szintén volt szerencsém (több játékot kipörgettem azzal is).

Amúgy az R7 260X fogyasztása még nem olyan brutál, hogy ne lehessen lehűteni rendesen, ráadásul egy terhelt GPU 80C hőmérsékleten még normálisnak számít. Max terhelésen elméletben a 260X 60W-tal többet eszik azaz igen impozáns fogyasztása van a 750-nek ebben a kategóriában, de ez a 60W kb annyit jelent, hogy bő 16 órányi játék után termel 40Ft többletet a villanyszámlába. Alapjáraton meg a Radeon sem eszik sokat (10W körül, míg készenlétbe kapcsolt monitornál 3W). Havonta ez 600Ft-t jelenthat ha 30x8 órát játszik valaki (10 nap folyamatos játék).

Nem rossz kártya a 750: fogyasztás, Physx támogatás szempontjából jobb is, míg a 260X picit erősebb, Mantle támogatást nyújt. Szolgáltatások tekintetében mindkét oldalon tele van a padlás ezer dologgal (UVD-VP, VCE-NVENC, Eyefinity-Surround, Freesync-Nsync, HD3D-3DVision, Gaming Evolved-Nvidia Experience, MLAA-FXAA, TrueAudio-?, APP-CUDA). Játékok terén is sok játék jön AMD logóval (sőt 2013-14-ben sztem több AMD Gaming Evolved játék látott napvilágot, mint It's meant to be played: Nvidia).

Szóval tényleg mérlegre lehet tenni sok mindent, majd döntsön a szimpátia vagy azok a szempontok, amik a kérdezőnél sokat nyomnak a latba (ez lehet akár a fogyasztás is).

2015. febr. 22. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Ebben a "topik"ban senki nem mondta hogy az AMD rossz lenne.
2015. febr. 22. 18:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Akkor az R7-es nállam a nyerő! :)
2015. febr. 23. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!