Hogyan tudom a PC monitoromat a legjobban beállítani? A fekete nem igazi fekete inkább szüke.
Egy horrorfilmben pl a sötét pincében nem az fénytelen, vaksötét "űr" fekete a pince, hanem olyan szürke.
Próbáltam állítani a színtónust, kontrasztot, fényerőt, de akkor se lett olyan igazán jó!
Samsung LED monitor, és nem 100 milliós! lehet az a baj, hogy nem olyan minőségi?
Amit próbálni érdemes, a fényerőt csökkentsd és a kontrasztot növeld egy keveset és közben nézz egy szürke skálát a képernyő közepe tájáról, közép magasságból, ami szürke skálában van a fehértől a 100%-os feketéig minden árnyalat. Próbáld beállítani, hogy minden árnyalat elkülönüljön. A fehér legyen "hófehér" a fekete pedig "korom fekete". Csak a világos mezők mellett a feketét nem fogod jól látni, hogy van-e árnyalata, ezért szoktam az ilyen beállításokhoz az utolsó néhány sőtét mezőt kivágni grafikus programmal és felnagyítom a képernyőn, hogy a sötét mezők töltsék ki a képernyőt.
Váltogatni kell a két ábra között és próbáld így meglátni a feketét és a skálán az egyenletes eloszlást.
A szemed nem rossz hanem emberi , és az emberi elme nem mérőműszer így nem is láthatod objektívan a világot .
Az agyad mindent kijavít és a legjobbnak tünteti fel hogy azt legjobban lásd .Nem képes elképzelni olyan színeket amilyeneket nem látott az előtt huzamosabb ideig s ha látott is idővel elfelejti ,ezért ha nem ültél az előbb egy igazi SRGB vagy VIDE GAMUT képernyő előtt akkor semmi viszonyítási alapod nincs rá hogy megállapítsd amit most látsz valóban SRGB .
Ez a legolcsóbb vide gamout monitor a piacon [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!