Mik befolyásolják legfőképpen a hardver árakat?
Venni szeretnék a gépembe egy ssd-t, már jó néhány hónapja figyelem több helyen az árakat itthon és világszinten is. És azt vettem észre, hogy nagyon ingadozó az áruk.
Hogy gyorsabb legyen az op. rendszerem ezt az ssd-t néztem ki, jó paraméterei vannak és msata csatija van ami nekem jól jön. Egyébként másik oldalakon olcsóbban is hozzájutni. December elején 19 ezer is volt. De amint látjátok a grafikonon is elég nagy mozgást ír le az ára. Mi okozza ezt az ingadozást és mi az amiből következtetni tudnék előre, hogy esni fog az ára vagy nőni?
Erősödött a dollár és (mivel Magyarország jobban teljesít) gyengült a forint.
Ez a két körülmény elég is.
Persze első! Olyannyira gyengült a forint, hogy egy hónapja 323 ft.-ot adtak egy EUROért, tegnap pedig már csak 303 ft.-ot kaptam érte az OTP től. Ha nem tudsz valamiről, inkább ne szólj bele.
A hardverek árát nagyon sok minden befojásolja. Szállítás, az importőrök, dollár, EURO, és még sok minden más.
Kedves utolsó! Legalább butaságokat ne beszélj! Az alkatrészek Kínából jönnek, DOLLÁR alapú elszámoláson.
Jelenleg 270ft egy dollár. [link]
Tavaly december 1.: 245
Tavaly december 31: 259
Tavaly június 1: 222
Tavaly június 31: 227
Tavaly január 1: 217
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!