Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopvásárlási tanácsok?

Laptopvásárlási tanácsok?

Figyelt kérdés

Mire kell.:

Numerikus számolások (szoftverek) megtanulása, tesztelése (CPU, esetleg GPU) + grafikus megjelenítés (pár órás teszt számolás 100% proc. kihasználtság mellett, viszonylag nyakrabban és hosszabb ~1 napos számolás, kb. havonta 1-3 db hűtőállványon.). Input-output előkészítés és feldolgozás (Ebből mindkettő lehet grafikusan elég megterhelő.).

Komolyabb játék kizárva. Filmet sem nagyon nézek laptopon.

Linux lesz rajta és Windows dual boot-al. Főleg Linux alatt számolok majd. A Windows, csak 1-2 grafikus alkalmazás miatt kell és az Office irodai funkciói miatt.

Szeretném a mostani gépemhez hasonlóan minimum 6 évig használni, dolgozni vele (a mostani 8 éves lesz)!

Konkrét típusokon keresztüli márkatapasztalat.:

-8 éve egy minimális "felszereltségű" Acer Aspire 5315-öt használok, két éve ez a grafikus előkészítésekhez, megjelenítésekhez nagyon kevés, számolni asztalin számolok. Egyébként jó tapasztalataim vannak róla, semmi baj nincs vele, jó kis masina.

Egy profi kolléga kezében is láttam egy Core i5-el szerelt nagytestvérét (hasonló bumfordi ház).

Ennek műanyag billenytűzete van (nem gumírozott), egy hibája, hogy közé mehet a kosz, egyébként strapabíró.

-Továbbá Láttam egy HP 650 alaplapot elszállni egy 3 éves HP gépben nemrég.

-A munkahelyen ezeket a márkákat láttam még, Dell, Asus, Lenovo, Thosiba.

- Egy meg nem mondom, milyen márkájú (vagy Lenovo, vagy Asus) 1 éves Corei7-el szerelt gépről hallottam, hogy kicsit "megfőtt" számolás közben és azóta nem azt a teljesítményt nyújtja, amit valah tudott.

- Egy 2-3 éves Dell tápját láttam, hogy tönkrement.

- 4-5 éves Lenovo IBM ThinkPad kijelzője hosszanti irányban becsíkosodott (egy csík hosszanti irányban).

Amit a mostani márkákról hallottam, az az, hogy az ASUS, a Lenovo és a Dell az ajánlott.

Az Acer és a HP nem.

forrás: notebook,hu eladója.

(Én magam nem vagyok érdekelt a laptopüzletben.)

Tehát milyen gép kell.:

150 és 200 000 HUF között kb. (mégegyszer nem akarok teljesen belépő szintűt venni)

- Jó hűtése legyen! (A Lenovo G50-70 és G50 esetében láttam, hogy fém házas, gondolom ez segíti a hűtést?)

- Jó videokártyája legyen, Nvidiát szeretnék, mert azt a GPU alapú számolási alkalmazások is támogathatják.

- Intel Core i5 proci, nem tudom, hogy az i7 kellene-e, ill. a hűtés megfelelő-e rá a fenti használathoz.

(A Core i3 is ki tudna talán elégíteni, de akkor vennem kéne még egy asztali gépet, esetleg később.)

- Szép, fényes HD, esetleg Full HD kijelző 15.6" méret megfelel.

- 8 GB DDR3

- jó merevlemez, nem muszály 1TB legyen, elég, ha gyors és sokáig működik (5-600 GB is elég)!

- LEGYEN TERHELETLENÜL HALK (nem akarom újabb egy évig szonki új szerzeményem idegen zörejeit...)!

- Kicsit elborzasztanak a mai "számológép" jellegű gumírozott klaviatúrák és a "csík" vékony kurzorgombok (nem hiszem, hogy időtállóak, a ThinkPad-okon sem ilyen van), továbbá az extra vékony gépektől is félek (hűtés szempontjából, nem baj, ha robosztus, legyen jó).

Köszönöm a kitartást, aki eddig végigolvasta és köszönöm a válaszokat!

2015. febr. 19. 18:15
 1/10 anonim ***** válasza:

A fémházas gépek olyan 250-300ezernél kezdődnek, a G50 konkrétan a legvékonyabb műanyag, kb. a tejfölöspohár szintje. Fullhd kijelző sem lesz ennyiért, legalábbis nem normális, a Lenovo féle TN itt is felejtős.

A legjobban akkor jársz, ha veszel egy i5-ös HP Probook 450-et, az belépő üzleti gép, rendes anyagbó, rendesen összerakva és a garanciális szolgáltatás is rendesen működik, ellentétben a Lenovoval.

2015. febr. 19. 18:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Aki meg azt mondta neked, hogy 200k alatt az Asus, Lenovo és Dell ajánlott, attól soha többé ne fogadj el számítástechnikai tanácsot, mert nem ért hozzá.
2015. febr. 19. 18:25
 3/10 anonim ***** válasza:
Kieg2: eladótól sosem kérdezünk! Ő nem azt ajánlja, ami neked a legjobb, hanem amin a legtöbb jutalék van. Ez nem csak notebook esetén van így, hanem kb. minden árunál.
2015. febr. 19. 18:26
 4/10 A kérdező kommentje:

Rendben, de akkor mi az a fém burkolat a Lenovo laptopokon? Miért mondják, hogy fém házas? És miért a fém ház, ha termikusan nincs kontaktban a hűtéssel, hogy elvezesse a hőt?

Akkor legyen egy használt IBM Lenovo ThinkPad, és takarítsak meg pénzt?

Én a HP-től még mindig "félek" és nem az eladó "tanácsára", hanem a kedves ismerősöm "kálváriáját" látva.

(Utánanézek a fenti HP masinának azért.)

Amitől legjobban félek, azok a ránézésre és tapintásra is gagyi, gumiborítású klaviatúrák és a füzet vékony "trendi" gépek.

2015. febr. 19. 18:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az ismerősödnek HP Pavilion-ja volt, nem Probookja. NINCS!!! olyan, hogy egy márka jó vagy rossz. Mindegyiknek vannak jó gépei és gagyi gépei. A HP-nak is, a Lenovonak is, stb.

A Lenovo fém burkolata a műanyagra gőzölt 1 mikron vastag fém "festék", alatta gagyi műanyag van.

2015. febr. 19. 19:35
 6/10 A kérdező kommentje:

Ajajj, gőzölt, 1um? Te jó ég, alumíniumot lehet műanyagra kondenzáltatni?

Ez nem jó hír... Utánanézek. De ez most elvette a kedvem picit a "fémházas" Lenovo-tól.

2015. febr. 19. 20:36
 7/10 anonim ***** válasza:

Igazából a középső részeket nyugodtan kihagyhattad volna a kérdésből.:)

Túl nagyok az elvárásaid a rászánt összeghez képest. Amit körülírtál, az nagyjából a munkaállomás kategória: [link]

A 150-200k-s kategória az a kategória, ahol már lehet találni egy-két elfogadható minőségű, normális hűtéssel rendelkező, átlagos irodai/otthoni felhasználásra szánt notebookot.

2015. febr. 21. 21:09
 8/10 A kérdező kommentje:
És ha használtan veszek egy HP EliteBook-ot, vagy ProBook-ot? (ok, gyengébb lesz, de ha szerencsém van tartós és strapabíró)
2015. febr. 22. 12:47
 9/10 anonim ***** válasza:
[link] - itt nézelődj.
2015. febr. 22. 15:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket!
2015. febr. 23. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!