Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SOS! Ért valaki a hálózati...

SOS! Ért valaki a hálózati kapcsolatokhoz? 2 gépet nem tudok összekötni Lan-kábellel. Mi a hiba? Lent!

Figyelt kérdés

Windows 7 van mind a két gépen. A célom, hogy egyik gépről a másikra pakoljak át adatot.

Ha összedugom, nem jeleniti meg a tálcán hogy összedugtam őket, ki van ikszelve. Meg azt irja ki hogy a hálózati kábel nincs bedugva. Internetnél meg jó. Nem a gépek szarok.

A négyes protokolra állitottam öket, tehát jó helyen vannak, meg be van ütve a gépekbe rendesen hogy 192 168 0 1 a másiknál az utolso szám 2, mert ugye nem lehet ugyan az.

De nem is ezzel van a baj, mert nem is veszik észre a kábelt, mintha be se dugtam volna. és nem a kábel rossz.

Mi lehet a gond?

Segitséget kérek!

Köszönöm!

2010. febr. 12. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha két gépet direktbe kötsz össze switch, vagy router közbeiktatása nélkül, akkor utp crosslink kábel kell. Sima hagyományos utp patch kábellel nem fog menni, cserélt érpáros kábel kell. (hacsak nem modernebb új hálókártyáról van szó)
2010. febr. 12. 12:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, elvileg nem mert a a laptomat össze tudtuk kötni a haverom gépével. És jó volt.

Mondjuk új a laptop is, agép is, nemtudom.

De lehet akkor olyan kábelt kéne vennem?

Látom te értesz hozzá, esetleg van valami más tipped a probléma okára?

Köszi.

2010. febr. 12. 12:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Írtam, hogy az újabbaknál ez nem akadály. Szoftveresen képesek felcserélni a kábel jeleket. Ill. szimulálni azt. Régebbi hálózati csatolók ezt viszont nem tudják. Mindenképp crosslink kábel kell neked, és felfogja ismerni a kábelt.
2010. febr. 12. 12:54
 4/6 A kérdező kommentje:

Aha tehát akkor mindenképp kell venne ilyen kábelt és akkor jó lesz.

Csak számtekes boltba találok ilyet ugye?

Köszi a segitséget!

2010. febr. 12. 13:32
 5/6 anonim ***** válasza:

a router maga 1 kapcsolat a 2ő gépen töröld a kapcsolatokat

amit létrehoztak vagy amire rákattintasz h kapcsolódj a netre

azt töröld és a routerbe ird be a felhnevet és jelszót

2010. febr. 12. 14:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Sikerült megoldanom. lanba lehet játszani de megosztom az adott mappát és nem látja a másik gép. mert nekem ez lenne a legfontosabb. tud valaki segiteni?
2010. febr. 22. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!