Szerintetek melyik alkatrész rossz?
Adott egy P4-es gép ócska táppal. Rendesen működött évekig, aztán egyszer csak lefagyott(?, nem tudom pontosan mi történt, nem voltam ott) és azóta nem működik.
A bekapcsológomb megnyomására felpörögnek a ventik, csippan is egyet, aztán leáll. Ez az egész kb 5 másodperc. A monitoron nem történik semmi.
A tápot kicseréltem egy próba erejéig, nem történt változás. A memóriát szintén kicseréltem, az se segített. Mást cserealkatrészem viszont nincs, max egy másik HDD-vel tudom még kipróbálni. Jól gondolom, hogy nagyon nagy eséllyel az alaplap adta meg magát?
Köszi a válaszokat.
Közben haladtam egy kicsit. Lekötöttem a bekapcsológombot az alaplapról, így már tovább jutok (csavarhúzóval indítva). Bejön az elején a memory test, aztán a detecting IDE drives, és nagyjából ennyi. Aztán meg kiírja hogy cmos checksum error. Van hogy már közben leáll, van hogy a BIOS-ba lépésnél áll le. Vagy ha nem csinálok semmit, akkor is leáll. CMOS reset és elem kivétel is volt.
Esetleg valami további ötlet ezek alapján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!