Miért melegedik állandóan túl a prcesszorom?
Van 1 AMD Athlon 64 x2 6000+ procim és űllandóan túlmelegszik,van mikor 90fokra is felmegy,gyári hűtő nemhűtötte úgy vettem rá másikt,szépen bepasztázva ráraktam és ugyanaz...90 fok megin netezgetés közbe.
Mi lehet a gond? Talán a tápom rossz vagy a Biosban van elállítva valami?
Ój hűtőm : [link]
Alaplap: [link]
Processzor: [link]
Ha a gyári nem jó, akkor ott a procival lesz gond szerintem.
Alaplap biosában mikor "hidegen" bekapcsolod a gépet, nézd meg a hőmérsékletet, mit ír. Ha már ott is nagyon meleg, akkor garancia.
Athlon X2 6200+-osom volt anno, soha nem volt ilyen problémám gyári hűtővel sem.
Ha a procid a vásárlás garanciaidején belül van (kétlem), akkor cseréltesd, egyébként könnyen lehet, hogy valami zárlat okozza. Terhelés alatt (játék) a netes források alapján 70 fok a teteje.
Mennyire szellőzik a gépházad?
Az emberi test már a 70 fokos felülettől égési sérüléseket szenved, szóval azt is tűzforrónak érzed. A bekapcsoláskori 50 fok 'idle' állapot, az nem tér el másokétól.
Esetleg tuning hűtővel is megpróbálkozhatsz, mert az "úgy hűtőd" eléggé gyárinak néz ki.
Nincs húzva a procid, ugye?
Ha húztak rajta, az hőemelkedéssel jár (nagyobb fogyasztással), illetve nem megfelelő BIOS beállítások mellett hibákat produkálhat.
Mivel nézed as hőfokot? Everesttel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!