Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen hiányosságokat tapaszta...

Milyen hiányosságokat tapasztalhatok egy GTX 960-nál a 128 bit miatt? Egy GTX 660 vagy GTX 760-al szemben mit veszítenék az alacsony sávszélesség miatt a közeljövő játékainál?

Figyelt kérdés

2015. febr. 16. 17:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Pl.: gtx 960-as azért nem érni meg 4GB-tal, mert nem elég erős a GPU-ja olyan beállításoknál, ahol már valóban szükség van a 4GB-ra. Tehát a GPU nem tudja megtölteni időben a 4GB memóriát, így ugyanúgy vissza kell venned a részletességet, hiába van megfelelő mennyiségű ramod és ahol teljesíteni tud a GTX960, oda elegendő 2GB memória.

Úgy képzeld el, mintha a GPU rakodómunkásokból állna ( ezek mondjuk képviseljék a CUDA magokat ). A GTX960-ban van 1024 "rakodómunkás" ez a mennyiségű rakodómunkás, nem tudja telerakni időben a memóriát, mert nincsenek elegen hozzá, viszont egy GTX980-nak 2x annyir 2048 "rakodómunkása" van, akik már időben telerakják a memóriát adattal és így nem kell a grafikát visszavenni.

Hát lehet hülye példa volt, de remélem segített megérteni, a memória-gpu közötti összefüggést.

2015. febr. 16. 22:46
 22/33 A kérdező kommentje:
na ez elég korrekt válasznak tűnik. de akkor sem értem hogy akkor miért írják oda a játék ajánlott gépigényéhez hogy gtx 760 4gb!! ezek szerint valamit mégiscsak jobban csinál a 4gbos verzió. gondolom hogy nem tudja kihasználni a teljes memoriát de talán egy picivel többet tudna 2 gigánál nem?? és akkor már van értelme a nagyobb memóriának mégha valóban túlzás is a 4gb
2015. febr. 16. 22:58
 23/33 anonim ***** válasza:

A játékkészítőknek is érdekük, hogy az őket szponzoráló gyártó, ez esetben az nVidia jól járjon, ennyi és nemtöbb.

Amúgy van értelme a 4GB memóriának, ha két db. gtx760-at kötsz össze, ott már igen, mert a memória SLI-ben nem adódik össze, szóval 2xgtx 760 4gb értelmes megoldás, ha leszámítjuk, hogy a dupla kártyás rendszereknek leáldozóban van...

2015. febr. 17. 01:34
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

"Hulladékot nem veszek"

0 hozzáértéssel azért én nem tennék ilyen kijelentéseket.

Utálom aki valaki ilyen elvakult egy márkával szemben, legyen az AMD, Intel, Nvidia, Samsung, Apple, BMW, vagy akármi.

Ennél már csak az a rosszabb, amikor ezt úgy csinálja, hogy nincs otthon a témában.

2015. febr. 17. 09:30
 25/33 anonim ***** válasza:
azért felesleges a gtx 760 ra a 4gb vram mert a benne lévő gpu teljesítménye hamarabb így nem nyer semmi pluszt az az a 2gb és a 4gb gtx 760 is ugyan úgy teljesít tehát ha te pl maxra húzol egy acél kemény játékot full hd-ban akkor 30 fps alá fog torkolni az fps.
2015. febr. 17. 13:19
 26/33 anonim ***** válasza:
*azért felesleges a gtx 760 ra a 4gb vram mert a benne lévő gpu teljesítménye hamarabb elfogy mint mielőtt még a vram hiánya jelentené a szűk keretmetszetet *
2015. febr. 17. 13:20
 27/33 A kérdező kommentje:
kedves 24-es azt hiszem korábban is kellő képpen jeleztem hogy nem érdekel az AMD téma. ha valakit nem érdekel az AMD téma akkor nem kéne eröltetni neki az AMD témát és akkor nem sértegetem a te szeretett AMD-det csak azért hogy végre ejtsétek a témát. Amúgy nem tudom és nem is érdekel hogy mit tud egy AMD kártya. Mindigis nvidia kártyám volt és soha nem csalódtam benne így hidegen hagy ha más rá akar beszélni a váltásra. Ezt a témát ott eröltessétek ahol ezzel foglalkozik a kérdés!!
2015. febr. 17. 15:40
 28/33 anonim ***** válasza:

Állj!

Ezt írom, hogy nem vagyok egyik márka híve sem.

Mindegyik egy nagy undorító multi, amelyiknek egyetlen célja van: minél nagyobb profitra szert tenni.

Sőt azt is elmondom, hogy nem szeretem az AMD-t, mert véleményem szerint hülyeségeket csinál. Ott vannak a processzorok. A modulos felépítés szemmelláthatóan nem jött be, de még mindig azt erőltetik. Sokkal kevesebb helyen teljesítenek jól azok a processzorok, mint az Intel megoldásai.

De ott vannak a grafikus kártyák, amik.meg jól teljesítenek, és ott ráadásul teljesítményben egálban vannak az nvidiával, de ott meg a szoftvereket cseszik el. És itt nem arra hondolok, hogy rosszak a driverek, mert ez már egy nagyon régi történet, ami a mai napigaz emberekben van, hanem arra, hogy nagyon ritkán jelenik meg új driver. Lásd, november végén-december elején jött utoljára.

És, mint te is leírtad, nincs ezekkel a kártyákkal tapasztalatod. Akkor mi alapján lesz az hulladék?

Nekem sem volt még soha Volkswagenünk, még sem mondom rá, hogy hulladék, mert hallottam pár rossz véleményt pár típusról. Érted mire akarok kilyukadni?

Te megkérdezted, hogy mi a véleményünk a 960-ról, mi meg leírtuk, hogy ebben az árban nem jó válaaztás, ráadásul több hátráltató tényezője is van, pl a 2gb vram, ami ma már kevés, de ott van a 128 bit is, ami helyenként szintén hátrányt jelent.

Ha mindenképpen nvidiát akarsz, akkor keress használtan 780-at.

2015. febr. 17. 16:05
 29/33 A kérdező kommentje:
pont az elöbb mondtam hogy nem érdekel az AMD téma erre te kiselőadást taretasz itt nekem AMD processzorokrol :D hallttam már elégszer hogy jobb választás meg olcsóbb bla bla bla... NEM kell! Nvidiában szeretmén megtalálni az igényeimnek megfelelőt még akkor is ha be vagyok korlátolva anyagilag. és lehetőleg új garanciás terméket szeretnék ezért meg se fordult a fejemben hogy 780ast vegyek de ha 80ból intézel nekem egy garanciás 780ast akkor az érdekel
2015. febr. 17. 16:31
 30/33 anonim ***** válasza:

Elolvastad te, amit írtam?

Pont hogy azt írtam le, hogy én sem vagyok odáig az AMD-ért…

2015. febr. 17. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!