Alaplap - processzor viszony. Ez így elég baj, vagy én tévedek? Lent.
Szóval, van egy AMD fx 8120-as processzorom, abból a fajtából, amelyik még 125 wattot zabál. Namost, az alaplapom pedig ez: ASRock N68-VS3 FX, aminek a specifikációjánál azt írja, hogy csak 95 wattos processzorokat támogat. "Support up to 95W Socket AM3+ processors". Itt a link is: [link]
Ez így baj lenne, vagy tévedek?
A támogatottsági listában szerepel 8120, de az a FD8120WMW8KGU(BE), azaz a 95W-os változata. Két variáció van:
1. el sem fogadja, nem indul el vele - ez ugye nem játszik, hiszen már használod
2. túl fog melegedni az északi híd, és csak idő kérdése, hogy mikor fog elszállni a lapod, illetve folyamatosan csökkenni fog az órajel nagyobb igénybevétel alatt, hogy megóvja a túlmelegedéstől
Értem, köszönöm a válaszotokat. :) amit a 2. válaszoló írt, ez elég valószínű, mármint hogy egy idő után lecsökken, mivel aida64-ben láttam az érzékelőben olyat, hogy a processzor 100+ wattot használt, ezért úgy néz ki van miért aggódnom. És ugye ha veszek egy új, jobb alaplapot, azzal a teljesítmény is javulni fog, ugye? Jah, és hogy ez eszembe jutott, lehet, hogy ez az oka annak, hogy a Counter Strike Source akad a gépem alatt sokszor? O.o (egy idő után, miután játszom elkezd lezuhanni az fps.)
A gépem nem hinném hogy egy 10 éves játékhoz kevés lenne,
A processzort ismeritek, van ezen kívül 8gb ddr3 1600mhz-es rammom, és egy Asus Radeon HD 7790 1GB oc videó kártya.
AIDA-val tudod figyelni az órajelét is, mikor akad, de pl. Afterburnert ha futtatod, ott van CPU és GPU grafikon is, ott láthatod ilyen akadások során, ha alttabolsz, hogy mégis mi folyik ott, és ilyenkor az északi híd hőmérsékletét is lecsekkolhatod. De nagy valószínűséggel túlmelegszik.
És igen, ha a fenti példa igaznak bizonyul, tényleg magas a hőmérséklete, akkor jön az, hogy már eleve őszintén szólva nagyon béna alaplapod van, ha lecserélnéd egy minőségire, aminek normális a hűtése és támogatja a nagyobb étkű processzorokat, ez meg fog szűnni. De azért jobb biztosra menni, 99% kevés, nézd meg.
AMD sokat eszik gyenge
Intel kevesebbet eszik erősebb
Én ennyit tudok mondani : tapasztalat és tény :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!