Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok nekem mondani olyan...

Tudtok nekem mondani olyan laptopot ami kompatibilitis a linuxal?

Figyelt kérdés

Mire kéne?

- neten olvasni, youtube-on videót nézni, esetleg 1x-2x valami netes játékkal elfoglalni magam ha unatkozok

- hobbi programozásra

Mi legyen benne mindenféleképpen?

- vezetékes hálózat min. 10/100Mbps

- (ebben nem vagyok teljesen biztos, csak óvatosság képen szeretném ha lenne) hdmi kimenet

- magyar billentyűzet

- min. 4 GB RAM (az viszont megszeretném kérdezni ezekhez a feltételekhez elég-e a 2 GB is?, mert akkor az is elég nálam akkor)

- képernyőfelbontás ha lehet 1080p, de 720p is megfelel

- mekkora legyen a képerny. 15"

Milyen linuxot tennél rá?

Xubuntu(jelenleg ez jön be), de ha netán útközben meggondolom magam akkor még ezek a lehetőségek nálam: lubuntu, ubuntu, fedora, debian

Mennyit szánsz rá?

hát őszintén megmondva, egyenlőre még nem tudom, annyi biztos hogy ha van olyan ami ezeknek az igényeknek megfelel(esetleg egy picit több) akkor az elég

2015. febr. 13. 14:58
 1/7 A kérdező kommentje:

"- mekkora legyen a képerny. 15" "

itt kicsit elrontottam, azt akartam volna írni hogy min. 15"

2015. febr. 13. 15:01
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Fordítsuk meg a kérdést: tudsz olyan laptopot, amin ne futna a Linux? Én speciel nem. Vedd meg, ami szimpi, aztán tegyél rá Debiant. A legtöbb erőforrást úgyis a facebook+youtube+flash fogja megenni, így tökmind1 a disztribúció. És persze azért debian, mert abban van a legtöbb csomag, ha mégis telepítgetni szeretnél ezt-azt-amazt kényelmesen.
2015. febr. 13. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Az összesen fut a linux.
2015. febr. 13. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Amiben legalább 386-os proci van, azon valamelyik linux disztró tuti elfut. Ami gépet leírtál, azon kb. bármelyik fut.
2015. febr. 13. 16:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen mindegyiken elfut a linux. Inkább ő arra gondolt szerintem, hogy melyik hardverelemekkel van inkább gond (driver szempontjából).

Személyes tapasztalatom, hogy integrált kártyával illetve amd videokártyával nincs gond. Nvidia esetében néha van. (pl mint-nél nekem fagyott az ablakkezelő, de végül sikerült rátennem a megfelelő verziójú drivert és a probléma megszűnt)

2015. febr. 13. 17:16
 6/7 A kérdező kommentje:

őszintén megmondva azt vártam hogy valaki linkelget majd itten laptopokat, de ahogy elolvastam őket, már nem várom el, tökéletes az amit írtatok, egy kérdésem van, de azt inkább kiírom újba

ment a zöld midnenkinek

2015. febr. 13. 18:38
 7/7 Tom Benko ***** válasza:
Nekem Asus X551C-n tökéletesen fut az Arch.
2015. febr. 14. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!