Tudtok nekem mondani olyan laptopot ami kompatibilitis a linuxal?
Mire kéne?
- neten olvasni, youtube-on videót nézni, esetleg 1x-2x valami netes játékkal elfoglalni magam ha unatkozok
- hobbi programozásra
Mi legyen benne mindenféleképpen?
- vezetékes hálózat min. 10/100Mbps
- (ebben nem vagyok teljesen biztos, csak óvatosság képen szeretném ha lenne) hdmi kimenet
- magyar billentyűzet
- min. 4 GB RAM (az viszont megszeretném kérdezni ezekhez a feltételekhez elég-e a 2 GB is?, mert akkor az is elég nálam akkor)
- képernyőfelbontás ha lehet 1080p, de 720p is megfelel
- mekkora legyen a képerny. 15"
Milyen linuxot tennél rá?
Xubuntu(jelenleg ez jön be), de ha netán útközben meggondolom magam akkor még ezek a lehetőségek nálam: lubuntu, ubuntu, fedora, debian
Mennyit szánsz rá?
hát őszintén megmondva, egyenlőre még nem tudom, annyi biztos hogy ha van olyan ami ezeknek az igényeknek megfelel(esetleg egy picit több) akkor az elég
"- mekkora legyen a képerny. 15" "
itt kicsit elrontottam, azt akartam volna írni hogy min. 15"
Természetesen mindegyiken elfut a linux. Inkább ő arra gondolt szerintem, hogy melyik hardverelemekkel van inkább gond (driver szempontjából).
Személyes tapasztalatom, hogy integrált kártyával illetve amd videokártyával nincs gond. Nvidia esetében néha van. (pl mint-nél nekem fagyott az ablakkezelő, de végül sikerült rátennem a megfelelő verziójú drivert és a probléma megszűnt)
őszintén megmondva azt vártam hogy valaki linkelget majd itten laptopokat, de ahogy elolvastam őket, már nem várom el, tökéletes az amit írtatok, egy kérdésem van, de azt inkább kiírom újba
ment a zöld midnenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!