Hogyan tudom a programok hangjai más és más lejátszóeszközökkel lejátszani Windows 8 alatt?
Arra gondolok hogy pl: az én esetemben rá van kötve a gépre egy hangfal és egy másik eszköz egy tv. A tv HDMI-vel van rákötve a gépre és azt használom filmnézésre. Addig eljutottam hogy be tudom állítani a hogy melyik eszközön szóljon a hang.
Az lenne a kérdésem hogy be lehet-e állítani azt hogy pl: a játék hangja a hangszórókon legyen , de a film hangját amit lejátszok azt a tv-n halljam.
Az adott programtól függ. Az igényesebb játékoknál be lehet állítani az eszköz, a többinél az alapértelmezetten fognak megszólalni.
A lejátszó programoknál szinte biztos, hogy be lehet.
Ha egy hangkeltő van a gépben (pl. integrált HD Audio), akkor azok tudnak olyat, hogy megadhatod egyik program ezeken a kimeneteken, másik meg amazokon küldje ki a hangot. Realteknél mondjuk a saját vezérlőpultjában előbb ezt engedélyezni kell. Többinél nem próbáltam.
Ha viszont van olyan VGA a gépedben amin van hangvezérlő (pl. Radeon HD sorozat), akkor ott máris kapásból van még egy hangkeltő lehetőség, itt akár már három dolgot is ki lehet küldeni egyszerre. Legegyszerűbb ha nem a hangbeállításoknál variálod, hanem a videó lejátszóban belövöd HDMI digitálra a hangot, a többi meg megy szépen analógon vagy a hangkártya digitális kimenetére, ami neked tetszik.
Köszi a válaszokat!
A Realtek-ben ez hol lehet beállítani amit mondtál?
A másik lehetőség videokártyám Radeon r7 260X nem tudom hogy rendelkezik e hangvezérlővel de sztem nem!
A saját beállító panelen van egy "Eszköz speciális beállításai" menü. (Nálam jobb felső sarok.)
Abban van egy ilyen, hogy:
Az első és hátsó kimeneti eszközöket egyszerre két különböző hangforrás lejátszására állítja
Amikor én régen próbáltam, akkor nekem magától kikapcsolta ezt időnként. Meg a szöveg szerint akkor az egyik hang csak sztereo lehet, amelyik előlapi csatlakozón jön ki. De neked ez pont nem számít, mert az X260-on is ki tudod tenni a videó hangját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!