Miért nem bootol be a gépem? Hogyan tudnám orvosolni a problémát?
Az egyik nap (viszonylag régebben), arra lettem figyelmes, hogy nem áll fel a rendszer, miután elindítottam a számítógépet. Először azt hittem, a monitorral van baj. Megpróbáltam 2-3x, akkor már sikerült.
Telt-múlt az idő, nem fordítottam rá különösebb figyelmet (sajnos), és az állapot egyre csak romlott. Egyre később (több próbálkozás után) állt fel a rendszer. Rájöttem, hogy nem a monitor a hibás, hanem a géppel van valami probléma. Megvitattam apámmal (mivel ő jobban ért ehhez), azt mondta, garanciálisak még a benne lévő dolgok, tehát ingyen kicserélik, megnézik.
Elmentünk/megkérdeztük szakemberektől, azt mondták, vigyük be a gépet, és kb. 2 hét. Na most elképzelhetitek, mennyire lehetetlen a mai világban gép nélkül létezni (főleg nekem, tanulónak). Tudnám használni a másik gépet, de az csak kellemetlenségeket okozna.
Ezért kérdezem Tőletek, tudtok-e valamilyen egyszerűbb, gyorsabb megoldást? Vagy egyáltalán körülírni, megfogalmazni, mi lehet a gép problémája?
Elnézést a kisregényért. Kíváncsian várom válaszaitokat!
Lehet:
- táp hiba
- alaplap hiba
- merevlemez hiba
- memória hiba
Proci kizárva, mert akkor el sem indulna
- windows hiba
Szóval pontosíts kérlek.
Miután bekapcsolom, nem jelenik meg a monitoron a "szokásos" bekapcsolási kép, illetve nem is tölt a gép semmit.
Pontosabban sajnos nem tudom le-, körülírni.
Ad bármilyen hangot? Indításnál egy csipogást, vagy csipogások sorozata?
Ha megbontod a gépházat, valószínű ugrik a gari, így marad a szerviz. Pedig lehet csak a ram modulokat kellene megigazítani, vagy a kábelek csatlakozását ellenőrizni (lehet kiugrott a helyéről a tápkábel alaplapi 4-es csatlakozója)
Ha nincs leragasztva az oldal és a hátpanel egy kódos papírral, akkor észrevétlenül te is letudod szedni a gépházat. Ha azonban matricás, akkor sajna szerviz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!