Az új processzor órajele miért kevesebb, mint kellene lennie?
Előszedtem a régi gépemet hogy elajándékozzam és kaptam bele ismerőstől egy szép "új" procit, de valami nem stimmel vele. Kevesebb az órajele AIDA64 szerint mint kellene és bootoláskor is kevesebbet ír. A régi proci hozta az általa elvárt sebességet. Persze így is pörgősebb a cucc mint régen, de szeretném a lehető legjobb minőségben odaadni, meg irritál is a dolog.
Régi:
Intel® Celeron® Processor E1500
(512K Cache, 2.20 GHz, 800 MHz FSB) 2200MHz-en megy.
Új(abb):
Intel® Core™2 Duo Processor E8400
(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)
Ez az, ami most 2000MHz-en ketyeg.
Az alaplappal kompatibilis az új proc is (Asrock G41 VS3) mellette 2X2GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM van. A procit pasztázva raktam be, a hűtő rendesen illeszkedik, a hőmérséklete 40 °C. BIOS-ban a Cool 'n' Quiet opció ki van kapcsolva. Magamtól eddig jutottam...:/ Előre is kösz mindenkinek aki megpróbál segíteni.
BIOS Reset et probáltad?
C n Q jobb ha be van kapcsolva az nem gyengiti cpu t...
Legfrissebb/megfelelő a bios verzio?
A processzor nem azért 3Ghz-es mert alltime annyival kell mennie. Egy Autó se mindig végsebességgel megy. Mindig annyival, amennyi szükséges.
Szóval hiába 3Ghz, ha semmit sem csinálsz akkor lemegy akár 0,6-0,7Ghz-re is.
Vagy jobban örülnél annak, ha állandóan 3Ghz-en pörögne ezáltal termelve a hőt feleslegesen és fogyassza az áramot?
Terhelés alatt kellene megvizsgálni, de ennek a processzortípusnak nincs boot funkciója.
Mindenesetre ne nyugalmi állapotban nézd, hanem indítsd el egy játékot, egy hd videót, a neten egy youtube-ot, aztán csekkold újra a sebesség adatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!