AMD vs Intel processzorok. Valóban sokkal gyengébbek és hamarabb tönkre mennek az AMD processzorok?
Gyengébbek az AMD processzorok, de nem mondanám rossznak őket. Ha valakinek van pénze akkor Intel, ha nincs, akkor AMD. Saját tapasztalat + más emberek tapasztalatai, hogy az Intel egy kicsit szívósabb, viszont jóval többe is kerül!
U.I: Netezős gépbe bőven elég 2 magos processzor, 20k alatt kapni Intel Pentium G szériát. De ezzel nem futnak az új 4 magra optimalizált játékok.
Nem mennek hamarabb tönkre,azért van mindre egységes gyári garancia,mert biztosítják,hogy addig jó lesz a cpu ,norm használat mellett,kivétel ha gyári hibás,de akkor cserélik.
Garancia után már csak használat,és szerencse kérdése meddig él.
Elmondom mi a nagy büdös was ist das :
3 hónappal ezelőttig AMD Athlon 860k-m volt,megvoltam elégedve erős,jó kis CPU,egy GTX 480-nal karöltve.
Viszont jött hogy felmentek az árak,szinte drágábban adtam el az AMD-t mint amennyiért vettem újan.
Mit vettem helyére? H97 lapot + G3420-at,jó kis proci az is,igaz 3 hete lecseréltem i5 4460-ra és r9 280x-re.
Viszont : az amd-t nem adtam volna el biztos,ha nem adódik a lehetőség,mivel : kiszolgált,gyors,erős volt ,és vitt mindent.
Játék alatt G3420-al 100%-ban annyi fps volt ,volt hogy néhol több intellel ,de mert egy magon erősebb.
A g3420-nál ott éreztem változást amikor nagy fájlokat,többszáz gb-s mappákat csomagoltam,mozgattam,tehát ott kijött a papírforma,a teszt szerinti win az intel javára.
Viszont az i5 már "megváltás hozzáképest" ,igaz a g3420 is álom gyors volt,az i5-ről már elsem kezdek áradozni.
Lényegében : jó az amd,de az intel erősebb,viszont van annyi ereje egy 20k-s amd-nek is hogy kielégítsen.
Akinek AMD van nem érdemes eladni,aki meg venni akar az intelt vegyen ,ilyen egyszerű.
OFF: Csalókák az árak,mivel egy fx 6300 ugyebár 32k,egy jó 12+1 fázisú lap hozzá 23k ,az már 55k.
És mivel kell hozzá jó hűtő (mivel a gyári kuka,még az athlonra is kellett) ,az plusz ~ 9k az 63k
I5 4460= 52k ,egy fapados b85 lappal is elmegy mondjuk 15k ,ami 67k ,tuning hűtő nem kell hozzá a gyári tökéletesen elég,igaz MX4 paszta van alatta ami az athlon után maradt.
Ergo 4k-val drágább az i5.
És csak 6 magos amd-vel számoltam.
Mostani gépemben Intel Pentium Dual 2.20 Ghz processzor,
500 Gb Winchester, 1Gb-os Nvidia GeForce videokártya van, 3 Gb memória mellett.
Sokat nem kívánom hordozni a laptopot. Netezésre, filmnézésre, Office alkalmazásokra kell leginkább.
A cserét leginkább a kisebb helyigény és a praktikusság indokolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!