Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD vs Intel processzorok....

AMD vs Intel processzorok. Valóban sokkal gyengébbek és hamarabb tönkre mennek az AMD processzorok?

Figyelt kérdés

2015. febr. 11. 19:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyengébbek az AMD processzorok, de nem mondanám rossznak őket. Ha valakinek van pénze akkor Intel, ha nincs, akkor AMD. Saját tapasztalat + más emberek tapasztalatai, hogy az Intel egy kicsit szívósabb, viszont jóval többe is kerül!

U.I: Netezős gépbe bőven elég 2 magos processzor, 20k alatt kapni Intel Pentium G szériát. De ezzel nem futnak az új 4 magra optimalizált játékok.

2015. febr. 11. 20:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem mennek hamarabb tönkre,azért van mindre egységes gyári garancia,mert biztosítják,hogy addig jó lesz a cpu ,norm használat mellett,kivétel ha gyári hibás,de akkor cserélik.

Garancia után már csak használat,és szerencse kérdése meddig él.

Elmondom mi a nagy büdös was ist das :

3 hónappal ezelőttig AMD Athlon 860k-m volt,megvoltam elégedve erős,jó kis CPU,egy GTX 480-nal karöltve.

Viszont jött hogy felmentek az árak,szinte drágábban adtam el az AMD-t mint amennyiért vettem újan.

Mit vettem helyére? H97 lapot + G3420-at,jó kis proci az is,igaz 3 hete lecseréltem i5 4460-ra és r9 280x-re.

Viszont : az amd-t nem adtam volna el biztos,ha nem adódik a lehetőség,mivel : kiszolgált,gyors,erős volt ,és vitt mindent.

Játék alatt G3420-al 100%-ban annyi fps volt ,volt hogy néhol több intellel ,de mert egy magon erősebb.

A g3420-nál ott éreztem változást amikor nagy fájlokat,többszáz gb-s mappákat csomagoltam,mozgattam,tehát ott kijött a papírforma,a teszt szerinti win az intel javára.

Viszont az i5 már "megváltás hozzáképest" ,igaz a g3420 is álom gyors volt,az i5-ről már elsem kezdek áradozni.

Lényegében : jó az amd,de az intel erősebb,viszont van annyi ereje egy 20k-s amd-nek is hogy kielégítsen.

Akinek AMD van nem érdemes eladni,aki meg venni akar az intelt vegyen ,ilyen egyszerű.

OFF: Csalókák az árak,mivel egy fx 6300 ugyebár 32k,egy jó 12+1 fázisú lap hozzá 23k ,az már 55k.

És mivel kell hozzá jó hűtő (mivel a gyári kuka,még az athlonra is kellett) ,az plusz ~ 9k az 63k

I5 4460= 52k ,egy fapados b85 lappal is elmegy mondjuk 15k ,ami 67k ,tuning hűtő nem kell hozzá a gyári tökéletesen elég,igaz MX4 paszta van alatta ami az athlon után maradt.

Ergo 4k-val drágább az i5.

És csak 6 magos amd-vel számoltam.

2015. febr. 11. 20:37
 13/14 A kérdező kommentje:

Mostani gépemben Intel Pentium Dual 2.20 Ghz processzor,

500 Gb Winchester, 1Gb-os Nvidia GeForce videokártya van, 3 Gb memória mellett.

Sokat nem kívánom hordozni a laptopot. Netezésre, filmnézésre, Office alkalmazásokra kell leginkább.

A cserét leginkább a kisebb helyigény és a praktikusság indokolja.

2015. febr. 11. 20:50
 14/14 anonim ***** válasza:
Az AMD-s laptopok valóban iszonyat hamar tönkremennek és csapnivaló minőségű. Viszont ennek nem a processzorgyártó az oka hanem a kis kínaiaké akik beforrasztják a vezérlő chipeket.
2017. dec. 25. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!