Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ismeri fel a DVD...

Miért nem ismeri fel a DVD olvasómat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy Lenovo M58e típusú alaplapom. Volt egy DVD ovasóm alapból a gépbe, de egyáltalán nem ismerte be az új TDK-s CD-t. Ami a gépembe volt olvasó az SATA csatlakozójú, amire meg cseréltem (hátha az beolvassa) az viszont IDE-s. Csak ugye az alaplapomon nincs IDE fogalalt, ezért vennem kellett átalakítót.

Átalakító: [link]

Alaplap: [link]

Minden jól megy, az olvasó olvassa a DVD-ket meg az összes CD-t kivéve a TDK-t még mindig.. pedig az az olvasó, amit most a gépbe raktam előzőleg egy másik gépben volt és ott tökéletesen beolvasta ezt a CD fajtát.

A bios rendszerben nem ismeri fel a DVD olvasót... csak SATA portokat ír ki, semmi olyat, hogy IDE, gondolom azért sem, mert alapból az alaplapomon nincs is IDE csatlakozó... és így hiába van beállítva, hogy elsődleges bootolás a DVD legyen, nem bootol. De azért az is érdekes, hogy a másik gépbe ez az olvasó lejátsza a CD-t át raktam ebbe a gépbe és nem csinál vele semmit..

Ötlet, hogy felismerje a bios és, hogy beolvassa a TDK-s CD-t?

2015. febr. 9. 19:19
 1/2 anonim ***** válasza:
És ha nem TDK-t teszel be, akkor mi a helyzet? Ne használd, használj Verbatimot. Amúgy fogalmam sincs mi ez a dolog nálad. Lehet nem szereti ezt a cd típust, ill hol igen, hol nem...
2015. febr. 11. 14:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen válogatós, de nem az olvasó, mert, ha másik gépre rakom, akkor meg beolvassa a TDK-s lemezt :)
2015. febr. 12. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!