3gb ramom van és fél gigás videokártyám, ez elég 64 bites Windows 7-hez?
A 64 bites XP pont az, amivel voltak anno problémák. Az XP oprendszer családot az Intel már nyugdíjba küldte, frissítések nem jönnek rá.
Mint írtam én is a 64 bit helyenként hozhat gyorsulást (64 bites programoknál, melyek tudnak kamatozni a 64 bit szóhosszúság kezeléséből), de gyakorlatban ez elég harmatos vagyis nem igazán érezhető különbség sem látványban sem sebességben a 32 és a 64 bit verzió között. A 64 bites rendszer azért terjed szükségszerűen, mert sok memóriát képes kezelni. Egy 32 bites oprendszer max 4GB memóriát címezhet (összesen) és egy alkalmazás 2GB-t kérhet magának a rendszertől. 64 bites oprendszer alatt már 4GB memóriát kérhet egy 32 bites alkalmazás (mert ugyen 64 bites rendszerre tehetünk 32 bites alkalmazásokat is, sőt számos alkalmazás a mai napig az....nem hiába van két program files külön a 32 és 64 bites programoknak). Egy 64 bites alkalamazás már sokkal több memóriát igényelhet illetve maguk a 64 bites rendszerek is sokkal többet kezelnek (asztali oprendszer típustól függően 8-tól 512GB-ig). Persze a 64 bit elméleti határa ennél sokkal több 16EB vagyis Exabyte!
Szóval első sorban a nagy memória igény miatt használunk 64 bites rendszert, ami egyébként alapból valamivel több memóriát is eszik, mint a 32 bites társa. A kérdésben lévő gépre lehet rakni 32 vagy 64 bites rendszert is, igazából mindkettő jó és valószínűleg nem sok különbséget látna közöttük (annyi, hogy alapból a 64 bites több RAM-t foglal viszont a Cinebench render tesztje 64 bites módban 8%-kal gyorsabb lesz, ami gyakorlatban azért ez nem jellemző általános használat mellett). A modern 64 bites rendszerekkel amúgy szerintem nincs baj, Én legalábbis problémamentesen használtam már a Vista-t is (a gépemben 8GB RAM van és egy 2GB-os videokártya, így nekem mindenképpen kell a 64 bit...és ez ma már egyre jellemzőbb memória kapacitás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!