Az lenne a kérésem, hogy mivel nem értek a Pc-khez, valaki összedob nekem egy Gamer Pc-t 170-180k-ból? Amin azért jól mennek a játékok.
GIGABYTE GA-B85M-D2V alaplap
NTEL Core i5-4440 3.10GHz 1150 processzor
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX vinyó
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT memória (2x4GB)
MSI N750Ti-2GD5/OCV1 GTX750Ti 2GB GDDR5 PCIE videókártya
FSP Hexa+ 400W tápegység
+valami ház 10ezer körül, sharkoonnak jó házai vannak pl.
Ez így 170 körül van, de egyébként ha leírod milyen konfigod van most (ha van), abból lehet vanak felhasználható dolgok, pl. ha van egy normálisa házad, vagy tápegység, akármi. Mert ugye azt nem írtad, hogy pontosan mi az ami kell, mert pl 170-180ban monitor+bill+egér is benne lehet, ha az még nincs. :)
Alaplap: GIGABYTE GA-B85M-D2V
Processzor: Intel Core i5 4440 vagy 4460
Memória: 2x4 GB DDR3 1600MHz
Videókártya: 60ezerből 2 közül választanék
GIGABYTE GTX760 2GB GDDR5
vagy
SAPPHIRE R9 280 3GB GDDR5 Dual-X OC
Tápegység
FSP Hexa+ 500W
Ez így kb. 170k+még ha kell bill+egér vagy valami az szerintem 10-ből kijön, a4tech kr-83 bill elég jó 3k alatt, akkor egérből logitech jókat gyárt, bár a4tech-nek is van ha jól tudom gamer egere olcsón, ami nem szar.
Alaplapból microATX-et választottam, van rajta usb3 és sata3 is, csak 2 db RAM foglalat van rajta 1 db pci-e a videókártyának, ha nagyobb kell, akkor nézhetek másikat, de ez is jó. Az i5 proci játékra most nagyon jó, memória 2x4GB szerintem most bőven elég még új játékoknak is,CS:GO-ra meg főleg elég lesz, videókártyából ezt a kettőt ajánlanám, ami még a keretbe belefér, az R9 280 valamivel erősebb meg több memóriája van, szóval jobb választás, de ha NVIDIA kell akkor a 760 nem rossz kártya.
Táp az bőven elég lesz szerintem, lehet a 400-as is vinné ezt a konfigot, de a videókártyák renszerigényénél 500W volt írva, bár abba beleszámolnak egyéb más alkatrészeket de jobb biztosra menni. :)
Valamennyivel több fps-t tud produkálni az R9 280 szerintem.
A monitornál meg igazából a képfrissítés ami számít. Az újabb monitorok 60 vagy 120Hz-re képesek, de van már 144-es is, bár azok drágábbak. És ez annyiban számít, hogy pl. 60Hz-nél hiába megy a játék 60FPS felett nem igazán veszed észre, mert a monitor 60x frissíti a képet 1 másodperc alatt, szóval mintha 60 fps-re lenne korlátozva. De igazából valamennyi így is érezhető a nagyobb fps, de akár képernyő szaggatást is okozhat, az ATI/AMD videókártyáknál azért van játékokban a VSymc opció, az is 60 fps-re korlátozza a játékot és nem szakad a kép.
Itt van is egy videó amiben pont cs:go-ban összehasonlítja a 60 vs 120-at. Ha értesz angolul :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!