A levegőbe eltűnt gigabájtok hova lettek?
Itt a link.Elég érdekesnek tartom hogy a hova tünt ez a sok hely.Nagyon megköszönném annak aki a windows ujratelepítésnél tud más megoldást.
Win7 Home 64 Bit
https://www.youtube.com/watch?v=1-xNVbrQOX0
Hidd el értem én , hogy mit takar a "levegőbe eltűnt gigabájtok hova lettek?" című kérdésed: megnyitod a C tulajdonságokat és látod mennyi a TÉNYLEGES, mennyi a SZABAD, mennyi a FOGLALT és amikor belemész a C:-be és a mappákat mindet egyszerre kijelölöd a videóban (a rejtetteket is) és kijelölve nem ugyanaz a méret jön ki Foglaltnak mint simán a C: Tulajdonságoknál :) és nem érted ...
11#-es válaszolónak egy nagy piros pont!
Kérdező, ha Megnyitod a C-t , bekapcsolod a rejtett mappákat, még akkor sem látsz minden foglalt helyet :) A Windows nem mutatja meg magát teljes mivoltában. Vannak nagyon rejtett mappák (Users, Recycle Bin, BOOT, Recovery) és fájlok ( pagefile.sys, bootmgr, bootsekt.bak, win7ldr) amiket te nem látsz, nem láthatsz :D Biztonsági mentések, rendszer viszzaállítások, stb...
Látom, hogy már megoldódott a probléma, én ennek ellenére azért hozzáfűznék pár dolgot.
1. A Windows (és az egyes programok) rengeteg ideiglenes fájlt használ működése során. Ezek vagy a temp-mappában vannak, vagy a felhasználó appdata-mappájában. A különböző gyorsítótárak, ideiglenes fájlok néha számottevő mennyiségű helyet képesek elfoglalni.
Továbbá ha pl. levelezőprogramot használsz (Thunderbird, stb.) az is a gépen tárolja a levelezésedet, ami nem ritkán több gigabájtos is lehet.
2. A lomtár is számottevő szabad helyet képes elfoglalni.
3. A rendszer-visszaállítás / rendszervédelem dettó.
Na de vajon ezek mind feleslegesen zabálják a helyet?
Hát nem. Az alapértelmezett méret (a lemezterület 10%-a) tényleg túlzás, de kikapcsolni egyiket sem érdemes, hacsak nem állsz hely szűkében. Mind a lomtár, mind a rendszervisszaállítás adott esetben nagyon hasznos tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!