Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől csíp a fémházas laptopom...

Mitől csíp a fémházas laptopom ha hozzáérek?

Figyelt kérdés

Az előző is ezt csinálta, de az műanyag burkolatú volt. Annál csak az alján lévő fém részek, csavarok csípték a combomat, ha pl az ölembe vettem.

Most vettem egy újat. Ez teljesen fém házas. És pl nagyon kellemetlen gépelés közben is, ha pl a csuklómmal hozzáérek a házhoz.

Ez mitől lehet?

Csak akkor csinálja ha töltőre van rakva, akkuról nem.

2015. febr. 8. 07:52
 1/5 anonim válasza:
Nekem is ezt csinálta régebben, de nekem még az egész ujjamat is lezsibbasztotta. Valószínűleg azért, mert ahová töltőre van rakva, ott nincs földelés. Amióta Mi át vezeték-eltettük a házat, azóta minden rendben van.
2015. febr. 8. 08:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Tényleg nincs. Akkor lehet ezért és normális a dolog. Bár ha lenne földelés, akkor se mennék vele sokra, mert ilyesmi a töltő dugója, amit a konnektorba dugok: [link]
2015. febr. 8. 09:59
 3/5 anonim válasza:
Nekem is ilyen, de semmi gond nincs vele, mióta van földelés
2015. febr. 8. 10:11
 4/5 Szirty ***** válasza:

Ez nem földelt csatlakozó. Semmilyen hatása nincs és nem is lehet annak ha ezt földelt aljzatba dugod.

A tápegység (töltő) miatt a gép fém részein valószínűleg kb 60-130V feszültséget mérnél egy műszerrel a földh9öz képest. Ezért ráz.

Rendszerint a tápegység primer oldalán kialakított és testre kötött nagyfrekvenciás zavarszűrő kondenzátorok okozzák.

[link]

2015. febr. 8. 11:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hát akkor nagyon nem tudok ellene mit tenni, igaz? Elég kellemetlen ez a csipkedés.
2015. febr. 8. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!