Megérné váltani egy Intel Xeon L5420 ról AMD FX 6300ra?
Figyelt kérdés
szoval a kèrdésem ez lenne,mert a közeljövöben váltanèk gèpet ès mèg soha nem volt AMD procim, igy kiprobálnám,csak bizonytalan vagyok..Egyèrtelmüen játèkra kellene.Mèg annyi lenne a kérdèsem,hogy miben lehetne èrezni a vâltozást? Mi az amit az Amd nem tud ugy ellátni mint egy Intel?2015. febr. 7. 23:40
1/17 anonim válasza:
Ha eddig nem volt AMD procid, akkor ne pont most akarj venni, amikor több éves lemaradásuk van az Intellel szemben.
2/17 anonim válasza:
-az Intel Xeon L5420 egy 2008-as proci....
-az FX 6300 egy 2012-es proci...
-ma 2015 februárt írunk...
érzékeled mit szeretnék ezzel mondani? :))
3/17 BM-Striker válasza:
Ez egy Penryn alapú processzor.
"Mèg annyi lenne a kérdèsem,hogy miben lehetne èrezni a vâltozást? "
Ha nem húztad a tiédet, akkor az FX6300 jelentős javulás lehet.
Egyébként hiába "elavult" az FX6300 semmiképpen nem gyenge.
"Mi az amit az Amd nem tud ugy ellátni mint egy Intel?
"
Ebben az estben a Xeon L5420 képes dupla processzoros konfigurációban működni(mivel ez egy szerver processzor), míg az FX6300 nem.
4/17 Közveszélyes Kontár válasza:
i3 ra váltanák lehet (olcsóban kijösz) mivel egy irodai 10ezres alaplapban és szelözés mentes gépházban fx6 al lehet hátréb is lenél, ha csak nem hasznaltan neyelodsz
5/17 A kérdező kommentje:
èrtem,de akkor erösebb lenne a mostani Xeonomnál? Mert èn igazábol nem huztam ès nem is fogok semmit a gèpemben.
2015. febr. 8. 10:51
6/17 BM-Striker válasza:
Egy i3 erősebb lenne, mint az L5420.
FX6300 is jó, de ha nem fogod húzni, akkor jobban jársz az i3-mal.
7/17 A kérdező kommentje:
Melyik i3 lenne erősebb egy valódi 4 magosnál aminek 12mb l2 cache-ja van?
2015. febr. 8. 12:35
8/17 anonim válasza:
Szerintem erről a prociról egy i5-re illene váltani. Én legalábbis arra váltanék elsősorban. Persze egy i3-nak is lehet értelme, mert mégiscsak egy új platform annak minden előnyével, és összességében már egy i3 4130 is erősebb lenne valamennyivel.
9/17 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem érné meg AMD-s konfigot összerakni mert csalódnék benne?
2015. febr. 8. 14:30
10/17 anonim válasza:
Nekem AMD konfigom van és nem csalódtam benne. Én nagyon ajánlani tudom az AMD procikat. Több haveromnak is az van és ők is nagyon meg vannak vele elégedve. Egy i3 és egy FX 6300 közül nagyobb teljesítményt tud nyújtani játékoknál az FX 6300-as mivel az 6 magos az i3 pedig 4. De szerintem ne FX 6300-at vegyél, hanem FX 6350 nem sokkal kerül többe és azért kapsz plusz órajelet. Ha az órajelet is akarod húzni ahoz vegyél egy jobb proci hűtőt mivel a gyár nem bírná a túlhúzás miatt a plusz melegedést és amúgy is a hűtő csak 1-2 évig bírja minden procinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!