Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudnám megosztani...

Hogyan tudnám megosztani kábelnetes (vidanet) internetemet?

Figyelt kérdés

Leszögezném soha nem csináltam ilyet, ezért kérem valaki világosítson fel, de ne úgy, hogy belinket szakirományokat róla.

Van egy motorola surfboard modememem, amelyet kb 7 éve használok tökéletes számítógéphez.

Viszont lett a családba egy laptop, amelyre szeretnénk a netet rávezetni, megosztani?

Először is, vennem kell egy routert gondolom?

A surfboard modemre szükségem lesz még?

Ugyanis akkor van egy fehér kábel, csavarozni kell bele a modembe, ilyen tűvékony végződése van amelyről az internet jön....

Na most ezt bele tudom csavarozni ezt a kábelt a routerbe, adok tápellátást a routernet, a router itt van mellettem én ethernettel az asztali géppel összekötöm, a laptophoz meg veszek ilyen usb-s wifi vevőt és meg van oldva?

VAGY

Marad a modem, és ahhoz kötöm hozzá a routert?

Kérem valakit magyarázza el, és hogy mit kellene vásárolnom

Lehetőleg az alábbi honlaprol:

[link]

Itt szeretném a szükséges eszközöket megvásárolni.

2015. febr. 7. 21:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Kell router, igen. A modemre is szükséged lesz.

---kábelbealakásba--->model---UTPkábel--->router---UTPkábel--->asztali számítógép

Laptophoz nem kell USB-s Wifi router. Gondolom van benne alapból Wifi adapter.

2015. febr. 7. 21:16
 2/2 anonim ***** válasza:

-jól írta elsőke ,a modemed ugyanúgy marad,csak az a modemből jövő kábeled ,ami eddig a gépedbe ment,az ezután a ruteredbe fog menni ,

[link]

2015. febr. 8. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!