Intel E8400 hova tovább?
Kérdés az hogy mire szeretnétek használni a gépet. Ha csak netezni illetve multimédiára, akkor egy FM2+ alaplap és egy kezdetbe olcsó kétmagos aztán 4 magos AMD proci kéne.
Ha komolyabb feladatokra akkor 1150 alaplap, és valamelyik GXXX proci, később mehet bele i5 is.
Memóriát mindenképp cserélned kell DDR3-ra.
Attól függ, hogy milyen vonalon gondolkodsz. Ha filmnézésre/netezgetésre/kisebb igényű játékokra (pl sims 4) kell gép, akkor bőven elég egy APU is (proci+VGA egyben), ilyen esetben AMD foglalatú FM2/FM2+ lapokat ajánlanék.
Ha később szeretnél venni bele egy ütős videókártyát is (vagy már most is van), akkor az Intel 1150-es lapjai közül nézz ki egyet.
Konkrét összeget nem írtál, így abban nem tudok segíteni.
Minimálisan játékokra is, szóval nem a legujabb játékok futnának fullHD-ba de most került bele egy R7 250-es kártya szóval APUis esetleg dualgraphicsba lenne még előny. FM2+on gondolkodtam, de ugye nem tudni mennyire életképes, most kijött a kaveri de egy belépő X4-es is intelekhez képest gyenge és azért elkérik az átlagos 20-25 ezret érte.
A másik az intel ága amit írtatok ott kezdetben egy G3220-as utána meg még több pénzbe van egy i5(tudom mert az én gépembe az van) De most hogy régebbi játékokkal játszik szerintem felesleges egy csúcsgép, csak már érzem a 775ös végleteit igaz megjegyzem igen csak jó egy platform ahhoz képest mennyi idős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!