Miért van, hogy a VGA szemetelése a képernyőképen nem látszik?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy régebbi Radeon 4850-es kártyám. A gép indításakor a rendszer töltése közben fehér csíkok jelennek meg, valamint a fekete háttér alatti fehér szövegben az ASCII kódtábla különböző karakterei ugrálnak. Ezután általában lefagy a gép. Viszont olykor beenged a rendszerbe, csináltam képernyőképet (linux) ,de miután átküldtem havernak nézze meg, ő teljesen normálisnak látta. Míg nálam televolt zöld oszlopokkal az egész, nála minden rendben volt. Az egész kártya elfüstölt, vagy lehetne még javítani rajta? Előre is köszi2015. febr. 6. 00:46
1/5 anonim válasza:
Ha nála jó akkor az "remélhetőleg" (ha csak nem valami fullhd-s cucckombós a monitorod) akkor a monitor szállt el ha kártya akkor sincs nagy veszteség mert 15-ért jobbat veszel. De előtte a kártyát meg a monitort másik gépben teszteljétek le.
2/5 A kérdező kommentje:
A monitort teszteltem, az elvileg rendben van másik gépben nem jelentkezett probléma vele. Azt még nem írtam, hogy pl a biosba belépve sokszor a betűk is összekeverednek. Tehát teljesen értelmetlen szavakat ír ki a gép. Hát ebből lehet karicsere lesz, ha nem oldódik meg. Amúgy rákötöttem a tv-t is HDMI kábellel, a csíkozás ott is előjött. Pedig örültem volna, ha most erre nem kell kiadni. Ilyen a pillanatkép:
2015. febr. 6. 01:25
3/5 anonim válasza:
Nézem a képet de semmit nem látok rajta! Szerelőhöz vidd ha VGA hiba lenne akkor elméletileg mi is látnánk, én a helyedben holnap már bevinném és ha kari a rossz akkor már vennék valami jobb kártyát az helyett (jó az is netezésre de másra kb. nem).
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hát igazából modellezésre használom, illetve használnám a gépet (na azért nem olyan húde magas fokon). De nincs mese, ha venni kell hát venni kell:D Szerintem akkor ennek holnap utána is járok, csak kiváncsi lettem volna melyik része ment tönkre. Műszakilag érdekelt volna.
2015. febr. 6. 01:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!