Egy HDD-n csak 4 elsődleges partíció lehet ugye? Akkor ezt hogy?
6 elsődleges 1 lemezen?
A helyzet az hogy van nekem 1 win7-em egy ubuntu és egy kubuntu (az egyik felesleges lesz) miután feltettem a kubuntut nem tudta csak azt bootolni mert a többit nem látta a grub. Arra gondoltam hogy elérte a max elsődleges partíciót. Mivel akkor már nem volt kedvem összerakni újra a wint is így hagytam; ez így ment pár napig (elvoltam a kubuntu-val), 2 nap múlva amikor hazaértem és bekapcsoltam a gépet, lám ott virít a win7 és az ubuntu is. Hogy lehetséges ez?
MBR-nél 4 elsődleges lehet. GPT-nél 128.
GPT-re telepíthető minden XP-nél újabb, 64 bites Windows (32-bitesek csak adattárolásra tudják használni).
4 elsődleges partíció van. Viszont ebből bármelyik lehet extended típusú, amin belül létre lehet hozni a másodlagos, avagy kiterjesztett partíciókat is. AKár 20-at.
Az, hogy a windows elsődlegesnek írja mind a hatot, az vagy fordítási hiba, vagy design error.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!