Milyen videokártyát tudnátok ajánlani?
Videokártyát szeretnék újítani mert a mostan már nagyon elavult. Sok helyen olvasgattam, de valamelyik kártyára azt mondják, hogy rossz, hibás stb. Nem tudok dönteni.
Gépem:
ASROCK 960GM-VGS3 FX
AMD FX-6300 AM3+ 3,5GHz BOX Black Edition
2db Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
A jelenlegi videokártyám: ATI Radeon 6670 HD 512 mb (szegény már elég gyenge, de csodálom, hogy eddig bírta)
Nagyon maximum 50.000 Ft áll rendelkezésemre.
Tudnátok mondani jó videokártyákat, amik beleférnek a keretembe?
nekem ez van:
én még anno 37 ezerért vettem, megvagyok elégedve, de nem a mai játékokra használom, nem tudom megfelelő-e, de biztos tud valaki(k) ennél jobba(ka)t mondani
Köszi a válaszokat!
Alaplap cserét is terveztem, de az még messze van :)
Nem nagyon értek a gép hardver részéhez, én csak tapasztalatból tudom azt amit tudok.
Miért fontos egy jobb alaplap? Mennyire tudja megnövelni a gép teljesítményét?
alaplapcserével, ha csak át nem állsz i5/i7 vonalra, semmivel nem lesz gyorsabb. Egy frissebb FX alaplapnál maximum lesz USB3/SATA3 is.
Amúgy a jelenlegi videókártyád nem is annyira gyenge, a rajta lévő 512MB VRAM a gáz, mert a kártya új korában is kevésnek számított.
Szerintem egy HD6670-en nem sokat segít 1GB memória, főleg 4 évvel ezelőtt biztosan nem kellett az oda.
Az R9 270X szerintem is jó párosítás ehhez a procihoz, de kérdéses a tápod is (66W vs 180W TDP miatt is)!
Az alaplappal annyi esetleg a probléma, hogy régi chipsetre épül (760G+SB710), míg egy FX-hez jobban illene egy 970-es legalább rendes tápellátással. Ugyanis a kérdésben lévő alaplap 95W TDP-ig van hitelesítve, így a tuning sem jöhet szóba, pedig az FX-6300 szereti, ha megkergetik egy kicsit. Mondjuk emiatt új lapot venni már nem hiszem, hogy megéri, de alapból jobb lett volna egy tökösebb deszka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!