Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ennyire csalóka az fx8xxx...

Ennyire csalóka az fx8xxx sorozat, hogy még egy g3258 is sokszor több fps-t produkál (lent)?

2015. febr. 3. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Jó az AMD proci, de ha nem akarod magad szivatni, akkor Intel.
2015. febr. 3. 14:39
 2/7 A kérdező kommentje:

i5 4460-am van,csak nézegettem videókat és rátaláltam erre a g3258 vs fx 8350 videóra.

És megdöbbentem,hogy sokszor ilyen a végeredmény.

2015. febr. 3. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

Minden program másképp viszonyul a processzorokhoz. Lehet hogy itt jobb, egy másikban gyengébb. Az FX jól húzható, de egyszálas teljesítményben gyengébb a G3258-nál. A több magot igénylő feladatokban azonban csúnyán elveri az FX az intelt: [link]

Szóval minden relatív, hogy mire is szeretnéd használni a cpu-t.

2015. febr. 3. 14:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy i5 viszont egy szálon elveri, de több szálon is felveszi vele a kesztyűt.
2015. febr. 3. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
Na de az már egy i5 :) Az a tipikus mindenre jó processzor, egy jól eltalált konstrukció. Bár az ára is elég 'magos' :)
2015. febr. 3. 15:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Azonos órajelen az Intel architektúrája jóval erősebb és a játékok zöme megelégszik két combos maggal is. A Crysis 3-nál, ami tapasztalatom szerint elég jól pörget 4 vagy több magot is, már látszik azért az FX előnye. Nyilván más tesztekben, ahol az FX hatékonyan be tud vetni 8 szálat ott jóval gyorsabban tud teljesíteni, mint a 2 magos Pentium. A jelenlegi állás az, hogy az FX procik az egy szálú gyengének mondható teljesítményük miatt a játék tesztekben nem tudnak villantani csak ritka esetben....persze a jövőben egyre gyakoribb lesz a sok szál masszív kihasználása (erről az új generációs konzolok is gondoskodhatnak), de azzal sem fogják befogni a felsőbb kategóriás Intel procikat csak az ilyen Pentium vagy i3 cuccokat...jelenleg viszont még ezek is elég jól teljesítenek játékok alatt. Nekem egy FX-6300 procim van és bizony játékok alatt látom, hogy a CPU alig pörög. A Crysis 3 esetében már picit komolyabb volt a helyzet, ezért is kíváncsian vártam a videós tesztben és hozta is, amire számítottam (a Pentiumnál azért voltak komoly drop-ok). BF4 is egész jól hajtja a sok szálat és a GTA4 is szereti a 4 magot.

Ha a tuningot nem nézzük, akkor az FX8350-nek van órajel előnye, mert 4/4,2GHz-en üzemel, míg a G3258 "csak" 3,2GHz-es. A videóban mindkét cucc 4,7GHz-en szaladgált.

Nem akarom feltétlenül az FX procikat védeni, egyértelmű az Intel fejlettebb architektúrája és gyártástechnológiai előnyökkel is büszkélkedhet! Csak azt akarom tisztázni, hogy azért általánosan nem jelenthető ki, hogy egy Pentium is jobb egy FX-8000-esnél. Sok olyan esetet is lehetne találni a játékokon felül, ahol az FX jóval gyorsabb.

Mindenesetre érdekes videó volt illetve az Intel jól betalált ezzel a Pentiummal (nagy húzás volt a nyílt szorzó), nem csodálom, hogy sokan ilyenre építenek, hiszen fejleszthetőségben még mindig nyitva áll a lehetőség.

2015. febr. 3. 15:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát igen. Intel Péter még mindig kemény. :)
2015. febr. 3. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!