Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy szobában lévő pc-re...

Egy szobában lévő pc-re csatlakoztatva milyen wifit vegyek, ha a kertben szeretnék netezni egy laptopon? Ami fontos, hogy a távolság kb 15 méter és két 40-es fal van a szoba és a kert között.

Figyelt kérdés
Ha lehetne, akkor pontos paramétereket kérnék. Nagyon fontos, hogy folyamatos legyen a kapcsolat.
2010. febr. 9. 21:21
 1/8 czibles ***** válasza:
100%

wifi-s routerre van neked szükséged.

wifinek 40méter a hatótávja beltéren, kültéren, pedig 140 méter (802.11g). azt viszont tudni kell, ahogy távolodsz úgy csökken a sebessége.

itt egy táblázat:

[link]

lényeg az, hogy egy routert vegyél.

2010. febr. 9. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Miért a PChez akarod csatlakoztatni? Elvileg megoldható, létezik USBés wi-fi acces point, de elég kényelmetlen megoldás.

Miért nem wi-fis routerben gondolkodsz?

2010. febr. 9. 21:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam, hogy nem értek hozzá... :) Valószínűleg Routerre gondolok, ahogy írjátok! Szóval, ha bemegyek a boltba, akkor milyen paramétereket kérdezzek, hogy ne verjenek át?
2010. febr. 9. 21:56
 4/8 anonim ***** válasza:

a lényeg hogy 54MB/s sebességű legyen, beépített tűzfal, 4 port+ a wifi

[link]

ez pl teljesen jó arra amire neked kell

2010. febr. 9. 22:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Miért pont az 54 Mbit volna a lényeg? Az összes tudja 802.11g szabványt. Ha már lúd legyen kövér, miért ne inkább 300 Mbites? Viszont Internethez a 11 Mbit is bőven elég.

Tűzfal szintén van szinte mindegyikben, de igazából nincs jelentősége.

Szintén általában 4 portja van egy routernek, de a kérdezőnek egy is elég. Wifi viszont tényleg legyen rajta.

Ami sokkal fontosabb, hogy az internetszolszolgáltatásnak megfelelő legen a router. ADSL-hez ADSL router kell, amibe beépítették a modemet és a WAN portjába telefonkábelt kell dugni.

Egyéb esetben ethernet WAN portú router kell.

2010. febr. 9. 22:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért egy jelerősítőt én betennék a 2 pont közé. Nem biztos hogy a kertben az olyan gyors lesz ahogy te akarod. Ha süt a nap, 40% a páratartalom és 22,5°C van akkor biztos elvisz 140m-ig de azért megnézem ki tudja ezt a távolságot kihasználni a reális környezeti körülmények mellett.
2010. febr. 9. 23:51
 7/8 czibles ***** válasza:

1-2 észrevétel az elöttem szólókhoz:

1) tp-link fizetnektek vagy mi lett az emberekkel, hogy mindeni azt javasolja a másiknak?

2) 300MB/s es sebesség ezt hol láttad? főleg, hogy a 802.11g tudna annyit? a 802.11n a legújabb és mindenben a legjobb, az tud ideális körülmények között 250MB/s-et.

3)mi az hogy adsl roter? max DSLAM, de azt hadjuk meg a szolgáltatóknak. meg miért kéne a routerbe modem? attól még hogy berak mögé egy routert a modeme ugyan úgy fog működni, mint elötte, tehát minek venni ilyen egybeépített valamit? hátha elszáll és még egy gépre sem tud netet csinálni.

4) arra a kb fél (max egy) méterre minek jelerősitő? UTP kábelen 100 méterre lehet vinni az adatot.

amúgy az 1. voltam,

igen lemarad, hogy ideális körülmények között lesz 140méter, de a táblázat amit linkeltem abból ez egyértelműen ki is derül...

2010. febr. 10. 00:37
 8/8 anonim ***** válasza:

1 ember említette meg a tp-linket, mint ajánlást, szerintem nem fizettek neki érte. Ajánlhattam volna én is, nekem is az van.

Jelerősítő meg lehet hogy kell ha a kert végébe akar menni netezni, fogalmam sincs milyen fél-1 méteres kábelezésről beszélsz mondjuk.

Hadjuk? Inkább hagyjuk legyen. ;-)

2010. febr. 10. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!