Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen monitort vegyek? Mi a...

Milyen monitort vegyek? Mi a különbség?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnék venni egy monitort a számítógépemhez, lehetőleg FullHD felbontásút.

Nézegettem pcx-en, és láttam 26ezerért fullhd felbontásút. Megéri ennyiért vennem?

Miben különbözik mondjuk egy 40ezer forintos monitor meg egy 26ezres? Előre is köszi.

2015. febr. 2. 16:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Miben különbözik ? Árban ...
2015. febr. 2. 16:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Lenne 40ezrem monitorra, de ha a 26ezres bőven jó akkor inkább azt venném.. itt olyanokra gondoltam h pl: drágább monitoron szebbek a színek / hosszabb élettartam stb.. de köszi, én is látom h árban különböznek
2015. febr. 2. 16:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Gondolom más paneljuk van, az olcsóbbon nincs annyi csatlakozó, lehet hogy csak D-Sub van.

De igazából látatlanban elég nehéz megmondani.

2015. febr. 2. 16:52
 4/6 anonim ***** válasza:
(Mármint ha ha azt se tudom melyik típusokról van szó)
2015. febr. 2. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát lehetnek különbségek sok mindenben, de egy átlag felhasználónak elég lehet egy olcsóbb TN paneles cucc is.

Általában kétféle háttérvilágítású monitort különböztetünk meg a fénycsöves és a LED. Manapság már szinte csak az utóbbival találkozni. A LED háttérvilágítás (ezeket hívják kissé félrevezetően LED monitornak/tévének is) kisebb fogyasztást és vékonyabb készüléket eredményez. Ezután megkülönböztethetünk paneleket is, amiből az olcsóbb/egyszerűbb a TN. Ezeknek a színvilága is sokat fejlődött az elmúlt jó néhány évben, de közel sem olyan pontos, mint egy IPS panel esetén, a betekintési szögekről nem is beszélve! IPS panelből is vannak drágábbak, profi munkára tervezett és olcsóbb modellek is...otthonra azok is simán jók! Ezen felül lehet különbség két monitor között a támogatott csatlakozókban, a dönthetőségben, elforgathatóságban, állítható-e a magassága, van benne beépített hangszóró, USB vagy nincs stb Fontos lehet még a garancia ideje is..

2015. febr. 2. 16:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezekre lettem volna kíváncsi, ment a zöld.
2015. febr. 2. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!